|
Mayasız Pişi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180832
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2024
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
3 su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardağı sulu yoğurt
Kızartmak için;
Bol sıvı yağ
Hamur malzemeleriyle yumuşak dokulu bir hamur yoğuralım, eğer hamur sert olacak gibi olursa yoğurdu eklediğimiz bardakla bir miktar su ilave edebilirsiniz.
Birkaç dk boyunca güzelce yoğuralım hamuru.
Tezgahı biraz unlayarak hamuru açalım ve dilediğimiz şekilde keselim.
Bol kızgın yağda ocak orta ateşin biraz üzerindeyken pişirelim.
|
Mayasız Pişi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178773
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2024
79 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı beyaz peynir
4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım.
Ardından bezeyi 2 ye bölüp un yardımıyla açalım.
Hamuru 8 tane üçgen şeklinde kesip bol yağda önlü arkalı kızartalım.
|
Mayasız Pişi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176039
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2024
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
8-10 dal maydanoz
1 paket kabartma tozu
2- 2,5 su bardağı un
Uygun bir kap icerisine un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırıyoruz.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru iki yağlı kağıt arasına merdane ile açalım.
Açıp şeritler halinde keselim.
Kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartalım.
|
Mayasız Pişi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170976
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2023
337 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık su
Yarım yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Bir kabın içine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, tuzu koyun.
Karıştırdıktan sonra da yavaş yavaş üzerine su ekleyin.
Eklediğiniz suyu da karıştırmaya başlayın.
Suyu yavaş yavaş katın.
Her kattığınızda daha hızlı yoğurun.
Bir köşede bekletin.
O sırada tencereye bir su bardağı sıvıyağını ilave edin.
Kızan yağa ceviz büyüklüğünde parçaladığınız hamuru atın.
Akabinde pembeleşince alın ve yağ çeken kağıt üzerine koyun.
|
Mayasız Pişi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170244
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı beyaz peynir
8-10 dal maydanoz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Hamurumuzu yoğurmak için uygun bir kap içerisine süt, yumurta ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile güzelce çırpalım.
Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri, ince ince kıydığımız maydanoz, kabartma tozu ve unun bir kısmını alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur hazırladıktan sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve toparlayalım.
Hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım ve beze haline getirelim. Bezemizin bir tanesini alalım, elimizle bastırarak azcık genişletelim.
Ardından merdane yardımı ile daire şeklinde açalım. Yaklaşık yarım cm kalınlığında olacak şekilde açtığımız hamurumuzu 8 dilim olacak şekilde bıçak ya da pizza kesici ile keselim. Diğer bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım.
Tavamıza sıvı yağı alarak ısıtalım ve kestiğimiz üçgen hamurlarımızı daire şeklinde tavamıza sıralayarak kızartalım.
Orta ateşte kızarttığımız hamurlarımızın diğer tarafını da çevirelim ve kızarmasını sağlayalım.
Kızaran pişilerimizi servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis edelim.
|
Mayasız Pişi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168344
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2022
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı süt (250 ml)
1 çay bardağı (150 ml) rendelenmiş kaşar
1 çay bardağı (150 ml) ufalanmış beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam maydanoz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı (250 ml) un
Yumurta ve sütü çırpalım. Peynir ve tuzu ilave edelim.
Maydanozlarımızı küçük küçük doğrayıp ilave edelim.
Un ve kabartma tozumuzu ilave edelim.
Güzelce yoğurup yarım saat demlenmeye bırakalım.
Hamurumuzu 5-6 eşit parçaya bölelim.
Her parçayı 15 – 20 cm çapında açalım ve önce dörde sonra 8 parçaya bölelim.
Tavaya 4-5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım ve ısıtalım.
Hamurlarımızı arkalı önlü pişirelim.
Yağı azaldıkça kaşık kaşık ilave edebilirsiniz. Ne kadar az yağ ilave ederseniz o kadar lezzetli ve sağlıklı olacaktır.
Not: Her un farklı sertlikte oluyor, unu koyarken kontrollü koyalım, daha az ya da daha fazla una ihtiyaç olabilir. Yumuşak bir hamur olması gerekiyor. İhtiyaç durumunda açarken unlayabilirsiniz.
|
Mayasız Pişi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157137
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2021
421 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 kg. un
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tüm malzemeyi yoğuruyoruz. Bir kabın içine alıp kapağını kapatıyoruz. Bir saat dinlendirdikten sonra bezeler koparıp un serdiğimiz tezgahta açıyoruz. Kızgın ayçiçek yağına atıyoruz. Kızarınca çevirip diğer tarafını da kızartıyoruz.
|
Mayasız Pişi |
|
senal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc154605
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2020
370 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
3 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Sıvı yağ dışında bütün malzemeleri bir kaba ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin. Pişireceğiniz kaba 3 su bardağı yağı ekleyin. Pişireceğiniz yağın çok kızgın ve bol olması daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.
|
Mayasız Pişi |
|
fatma hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2020
Mesajlar: 57 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc149595
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2020
490 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Bir kap içerisinde 4 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu birleştirerek karıştırınız.
Sonrasında ise un kabartma tozu karışımı içerisine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı yoğurt ve 1 yumurta ekleyiniz.
Hazırladığınız bu karışımı iyice yoğurunuz. Yoğurma işlemi tamamlandığında merdane ile yarım santim kalınlığında açınız. Hamuru merdane ile açtıktan sonra kare kare olacak şekilde parçalayın ve kızgın haldeki yağa bırakarak pişirin. Kısa bir dinlendirmenin ardından servis yapabilirsiniz.
|
Mayasız Pişi |
|
nurettin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc144635
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2019
563 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yumurta, su ve yoğurdu çırpın.
Kabartma tozu, tuz ve unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru iki parçaya bölüp yuvarlayarak beze yapın.
Bezeleri merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açın.
Yuvarlak kurabiye kalıpları ya da çay bardağının ağzıyla kesip ortalarına çatal batırarak delik açın.
Tavaya yağı alıp kızdırın ve hamurları yağa atın.
Her iki tarafını da güzelce kızartıp kağıt havlu serilmiş bir tepsiye çıkarın.
Havlu yağını emince pişilerinizi yiyebilirsiniz.
|
|