|
Maydanoz Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50230
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2010
1,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 su bardağı tavuk suyu
6 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
30 gram Teremyağ
2 adet küçük yaban turbu
1 demet maydanoz sapı
1 su bardağı su
30 gram mantar
6 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yaban turbunu küp şeklinde kesin. Mantarları kıyın. Orta boy bir tencereyi ısıtıp 4 çorba kaşığı zeytinyağından dökün. İnce kıyılmış maydanoz saplarını ekleyip kavurun. Tavuk suyunu ilave edin ve maydanoz sapları iyice yumuşayınca el blenderi ile püre haline getirin. Sırasıyla krema, yaban turbu, tuz ve karabiberi ilave edip pişirmeye devam edin. Ayrı bir tavada unu Teremyağ ile kavurun. 1 bardak soğuk su ilave edip karıştırın. Unlu karışımı pişmeye devam eden çorbanın içine ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Başka bir tavada mantarları kalan zeytinyağı ile soteleyin. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sotelenmiş mantarları ekleyin. Sıcak servis yapın.
|
Maydanoz Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49230
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010
1,632 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 demet maydanoz
5 su bardağı su
1 tablet Bizim Mutfak Et Bulyon
4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
2 çorba kaşığı Bizim Mısırözü Yağı
1 adet soğan
Karabiber
1 çay bardağı krema
Maydanozların saplarını ayıklayın. Soğanı kıyın, tencereye aktarın. Maydanoz, su ve et bulyonu ekleyin. Maydanozları bu suyun içinde 30 dakika haşlayın. Daha sonra maydanozları sudan çıkartıp blenderden geçirin. Diğer tarafta sıvıyağ ve unu pembeleşinceye kadar 7-8 dakika kavurun. Maydanoz püresi ve karabiberi ekleyin. Suyunu ayarlayın. Birkaç taşım kaynatın. Ocaktan alın. Karabiberle tatlandırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre krema ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
|
|