|
Maydanoz Çorbası |
|
subutay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc55075
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
2,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı un
1/4 limon suyu
yeterince su
1 demet maydanoz yaprakları
kızarmış ekmek parçaları
4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, pulbiber
Maydonoz yapraklarını yıkayıp iri doğrayalım. Tencereye yağı alıp unu ekleyerek sararana dek çevirelim. 5-6 su bardağı su azar azar ve karıştırarak ilave edelim. Maydanozları ilave edelim. Sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Çorbayı ateşten almadan kısa bir süre önce yumurta sarısını, limon suyunu ve kremayı bir kapta çırparak karıştıra karıştıra ilave edelim. Tuzunu biberini ayarlayalım. Çorbayı bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım. Üzerine pul biber ve kızarmış ekmek parçalarını ilave edip servis yapalım.
Fotoğraf "akıl küpü" tarafından gönderildi. 26.11.2014
|
Maydanoz Çorbası |
|
çatlak tava
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc55008
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 bağ maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 fincan krema
10 bardak su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Tencerede tereyağı ile unu kavuruyoruz. 4-5 bardak su koyup kaynatıyoruz. Daha sonra blendırdan çektiğimiz maydanozlarımızı püre halinde içine döküyoruz. Kremasını ekleyip, baharatlarını da koyduktan sonra servis ediyoruz.
|
Maydanoz Çorbası |
|
artist
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25181
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2008
2,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
yarım kilo patates
1 fincan sıvıyağ
4 su bardağı kaynar su
Tuz
Kırmızıbiber
1- Soğan ve patateslerin kabukları soyulup rendelenir. Tencereye rendelenmiş patates, soğan ve yağ konup kısık ateşte kavrulur.
2- Maydanoz yıkanıp doğranır. Tencereye katılıp hafif kavrulur. Su ve tuz ilave edilip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir (Gerektiğinde biraz su ilave edilir).
3- Mikserle püre haline getirilir. Tavada tereyağı ile kırmızıbiber kızdırılıp çorbaya katılır. Ayrılan kıyılmış maydanozla süslenip servis yapılır.
|
MAYDANOZ ÇORBASI |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc23277
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
2,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 demet kıyılmış maydanoz
4 su bardağı kaynar su
1 kaşık tereyağı
Garnitür için:
biraz tereyağı
yarım kilo patetes
1 fincan sıvı yağ
tuz
biber
doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Maydanozu yağda hafif pişirin. Patetesi ilave edip birlikte 1 dakika kavurun. Kaynar su katın. Tuz, karabiber ekin. Patatesler iyice pişinceye kadar kaynatmaya devam edin. Mikserde püre haline getirin. Gerekirse biraz su ilave edebilirsiniz. Doğranmış maydanoz ve tereyağı katıp servis yapın.
|
Maydanoz Çorbası |
|
jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17483
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
2,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
2 su bardağı süt
yarım su bardağı tel şehriye
5 su bardağı su
karabiber
tuz
Maydanozların, yaprak kısımları kıyılır, tencereye sıvıyağ konur, ince kıyılmış soğan katılır, öldürülür, üzerine kıyılmış maydanoz, 2 bardak su konur, maydanozlar şeklini kaybedene kadar haşlanır, şehriye ilave edilir. Üzerine kalan su ve süt eklenir, bir taşım daha kaynatılır, tuz, karabiber eklenir ateşten alınır.
|
Maydanoz Çorbası |
|
Aliye
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 24 Şehir: Pakistan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8322
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2006
2,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 demet maydanoz
500 gr. patates
4 su bardağı kaynar su
1 kaşık tereyağı
1 fincan sıvı yağ
tuz, biber
Kıyılmış maydanozu yağda hafif pişirin. Kabuğunu soyup bir kaç parçaya böldüğünüz patatesleri ekleyip kaynar su katın. Tuz ve karabiberi de ilave ederek, patatesler iyice pişinceye kadar kaynatmaya devam edin. Blender ile püre yaptıktan sonra üzerine kırmızı biber ve kızdırılmış tereyağı katarak servis yapabilirsiniz.
|
|