|
Maydanoz Köftesi (Bartın) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc115455
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2016
1,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü
1000 gr. Kıyma
400 gr. Yoğurt
250 gr. Rendelenmiş Domates
100 gr. Kuru Soğan
60 gr. Maydanoz
50 gr. Yumurta
50 gr. Un
50 gr. Tereyağı
30 gr. Domates Salçası
25 gr. Sarımsak
5 gr. Tuz
5 gr. Karabiber
5 gr. Pul biber
1000 gr. Su
Pirinçleri haşlayınız. Kıyma, soğan, maydanoz, baharatlar ve tuz karıştırınız. Un, haşlanmış pirinç, yumurta ve kıyma harcını karıştırarak yoğurunuz. Bu harçtan ufak toplar yapınız. Eritilen tereyağının içine domates rendesi, salça ve su ilave edilerek kaynamaya bırakınız. Kaynamakta olan suya önceden yapılmış olan toplan ilave ediniz. 5 dakika kadar haşlayınız. Servis tabağına alınan maydanoz toplarının üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt sosu dökünüz ve servis ediniz.
|
Maydanoz Köftesi (Bartın) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116082
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2016
1,907 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg kıyma
1,5 bağ maydanoz
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 baş soğan
4 dilim bayat ekmek
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Nane
Tuz (Haşlama Suyu İçin)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Su
1 su bardağı pirinç haşlanır. Soğan, kıyma, bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar karıştırılır. Un, haşlanan pirinç ve yumurta kıyma harcıyla karıştırılır. Yoğrulan harç misket büyüklüğünde yuvarlak haline getirilir. Kaynayan salçalı suya toplar atılır. 5 - 10 dk kaynatılır.
|
|