|
Maydanozlu Yahni |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35184
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2009
2,408 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
800 gr kuzu eti
kuşbaşı
20 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 adet kabuk tarçın
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 kahve kaşığı karabiber
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Hazırlanışı:
Etler kuşbaşı doğranır, tencerede tereyağı eritilir. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve kabuk tarçın ilave edilir. 3 - 4 dakika beraber kavrulur ve kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesler eklenir. 2 - 3 dakika beraber karıştırılıp su eklenerek pişmeye bırakılır. Yaklaşık 30 dakika kadar ağır ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuz, karabiber ve maydanoz yaprakları ilave edilir. Sıcak olarak servis edilir.
|
MAYDANOZLU YAHNİ |
|
gündüz yüzlü
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc65445
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011
2,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
500 gr. kuşbaşı et
1 kg. arpacık soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yağ
1 kabuk tarçın
1 demet maydanoz
2 adet domates
2 su bardağı su
1 defne yaprağı
1 karanfil
Etleri tencerede yağ ile birlikte suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı, kabuk tarçın ve karanfil ilave edin ve 5 dk bu şekilde kavurun. Kabuğu soyulmuş, küçük doğranmış domatesi 1-2 kez çevrin. 2 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 30 dk pişirin. Etler yumuşayınca tuz, karabiber ve maydanoz yapraklarını ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
|
MAYDANOZLU YAHNİ |
|
topkan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2010
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56611
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2010
2,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eti arzuya uygun büyüklükte doğramalı, yıkamalı, tencerede haşlamalı. Salıverdiği köpüğünü atmalıdır. Birkaç adet soğanı da doğrayıp katmalıdır. Tuz ve biberini serpmelidir. Pişme müddeti tamamlanacağı sırada bolca maydanoz da doğramalı. Biraz sonra, tencereyi ocaktan almalıdır.
|
|