Kısa URL: https://ml.md/lc120312
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2016
1,084 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet pırasa
2 su bardağı pirinç
200 gr meksika fasulyesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet tarçın çubuğu
2 dilim portakal
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 demet taze soğan
3,5 su bardağı sıcak su
200 gr meksika fasulyesini haşlayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağda doğradığınız yeşil taze soğanları, pırasayı ve haşladığınız meksika fasulyelerini kavurun. İçine yıkadığınız pirinçleri ilave edip kavurun. 3,5 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu koyup pişirmeye bırakın. Pilav pişince içine 1 adet çubuk tarçını ve dilim portakalı koyup servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc108222
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2015
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet taze soğan
2 adet pırasa
250 gr yasemin pirinç
200 gr haşlanmış Meksika fasulyesi
1 adet tarçın çubuğu
2 ince dilim portakal
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz karabiber
100 gram tereyağı
yeterince taze kişniş
Orta ısıdaki tencerenize tereyağını koyun. İrice doğradığınız yeşil soğanı ve pırasanın beyaz kısımlarını, tarçın çubuğu ile birlikte tencereye ekleyin ve hızlıca bir döndürün. Yasemin pirincini tencereye ekleyin ve 1 dakika kavurun. Tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiber koyun ve bir kez daha karıştırın. Haşlanmış Meksika fasulyelerini 2 dilim portakal ile birlikte tencereye ekleyin. Tavuk suyu kaynayınca ağzını kapatın ve 10 dakika pişirin. 10 dakika pişen pilavınızın kapağını açın 1 kez karıştırıp ateşin altını kapatıp ağzı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Taze kişniş ile servis edin.