Kısa URL: https://ml.md/lc105614
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2015
2,077 defa indirildi / yazdırıldı
16 silme yemek kaşığı margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı badem
Margarini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. pudra şekerinin yarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
Hızı düşürüp vanilyayı ve tuzu ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıdın üzerinde unu ve tarçını birlikte eleyin. Unlu karışımı yağlı karışıma ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. En son bademleri ekleyin.
Kaseyi streç ile kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Fırını 175 dereceye getirin. Kalan yarım su bardağı pudra şekerini geniş bir kaba dökün.
Hamurdan toplar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırında 10-12 dakika pişirin. Tepsiden kağıtlarıyla birlikte alıp fırın telinin üzerinde 5 dakika soğutun. Her bir kurabiyeyi sırayla pudra şekerine bulayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc79147
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2012
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
250 Gr Sana Hamurişi
150 gr Soyulmuş Badem
100 gr şeker
300 gr un
1 Çorba Kaşığı tarçın
150 gr pudra şekeri
Fırını 180 derece sıcaklıga getirin. İki adet fırın kabının içini yaglanmış jelatin yada kagıt ile kaplayın. Un ve tarçını bir kap içinde iyice incelterek eleyin.Bademleri havan yardımı ile iyice ufalayın ve unu da içine ilave edin. Sana yağ ve şekeri bir kabın içinde mixser ile renk degiştirip koyulaşıncaya kadar çırpın. Mikser ile unlu karışımı hafif hafif çırparak içerisine ilave edin ve özenle karıştırarak harmanlayın.Karışımdan ufak parçalar kopartarak 25 adet top oluşturun. Hazırladıgımız topları birbirlerine iki cm genişlik olucak kadar tepsilere sıralayın. Üzerine bastırarak tepsileri önceden ısıttıgımız fırına atın ve kurabiyeler renk degiştirene kadar yaklaşık 20-25 dakika süre ile kontrollü bir şekilde pişirin. Pişirme zamanının yarısında tepsileri alt üst yaparak eşit şekilde her yanının pişmesini saglayın. Tepsileri dışarı çıkartarak kurabiyeler hafifçe sertleşene dek tepsilerde bekletin. Düz bir zemine alıp bekleyerek sogutalım. Servise sunmadan önce üzerlerine hafifçe pudra şekeri ilave ederek son işlemi uygulayalım.