Kısa URL: https://ml.md/lc90976
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2013
2,703 defa indirildi / yazdırıldı
4 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
500 gr. domates
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet armut
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Bir yemek kaşığı tereyağını bir tavada eriterek doğranmış soğanla dövülmüş sarımsağı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi tavaya atın ve domatesler iyice ezilinceye kadar karıştırarak hafif ateşte pişirin.
Geri kalan 3 yemek kaşığı tereyağını başka bir tavada kızdırın ve pirinci ekleyin. Pirinç yağı çekip altın sarısı rengini alıncaya kadar kavurun. Pirinç kavrulduktan sonra bir tencereye alın ve domates karışımını, bezelyeyi ve tavuk suyunu katarak tuz ile ve karabiberini atın. Tencereyi ateşin üzerine oturtarak kaynatın, bir kere karıştırıp kapağını kapatarak, hafif ateşte 15 dakika pişirin. Kırmızı biber ve dilimlenmiş kıarmut ile süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc92628
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2013
4,339 defa indirildi / yazdırıldı
4 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı yasemin pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 tutam maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz
Pirinç nişastası çıkacak şekilde yıkanır ve iyice süzdürülür. Soğan yemeklik doğranır. Biberler, domates ve maydanoz yıkandıktan sonra ince doğranır. Kıyılmış soğanlar ve bütün haldeki sarmısaklar yağda çevrilir. Rengi değişmeye başlayınca sarımsaklar çıkarılır ve pirinçler eklenir. Pirinçler parlaklaşıncaya kadar kavrulur.
İki su bardağı tavuk suyu ve tuz konur. Maydanoz hariç diğer sebzeler eklenir. (Biberleri ve domatesi diri kalmaları için kavurmadım) Tencerenin kapağı kapanır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra pilavın üzerine maydonoz eklenir. Tencerenin üzerine bir kağıt havlu serilir ve kapağı kapatılır. 10 dakika dinlendirildikten sonra pilav karıştırılır ve 5 dakika daha dinlendirildikten sonra servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc160465
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2021
432 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Pirinç 2 su bardağı
Sarımsak 1 diş
Bitkisel yağ 3 yemek kaşığı
Havuç 1 adet
Domates 2 orta boy
Bezelye 2 yemek kaşığı
Soğan 1 küçük boy
Tavuk suyu 500 ml.
Pirinç sıcak suyun içinde 20 dakika bekletilerek soğuk suyla durulanıp kurumaya bırakılır. Ardından bitkisel yağ kızdırılıp pirinç yaklaşık 8 dakika kavrulur. Diğer taraftan soğan, domates ve sarımsak öğütücüde karıştırılır ve kavrulan pirince eklenir. Karışım kuruyana kadar pişirme işlemine devam edilir. Ardından küp şeklinde doğranmış havuç ve tavuk suyu ilave edilerek pirincin suyu çekmesi beklenir. Yaklaşık 25 dakika demlenmeye bırakılan pilav haşlanmış bezelyeler eklenerek servis edilir.