Kısa URL: https://ml.md/lc94287
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2013
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
3 ADET YUFKA
125 GR MARGARİN
1 ADET YUMURTA SARISI
1 TUTAM ÇÖREK OTU
1 TUTAM SUSAM
İÇİ İÇİN: 1 ADET KURU SOĞAN
350 GR KIYMA
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 DEMET MAYDANOZ
1 TUTAM TUZ
1 TUTAM KARABİBER
Tavaya sıvıyağı alalım. Küp doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyerek kıymanın suyu çekilene dek kavuralım. Kıyılmış maydanozu, salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç kez çevirerek ateşten alalım. Üç yufkanın aralarını ve üzerini fırça yardımıyla erimiş margarinle yağlayıp üst üste serelim. Yufkaları sigara böreği sarar gibi 3 üçgen parça edecek şekilde keselim. Üçgen parçaların geniş kenarlarına kıymalı içten koyalım ve karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe döndürüp rulo yaparak saralım. Yufkaları bir kevgire dizelim Üzerlerine birkaç kez su gezdirelim. Suyu iyice süzdükten sonra yufkaları margarinle yağlanmış fırın kabına dizip buzluğa koyarak donmalarını sağlayalım. Donan yufkaları buzluktan alıp çözülmeden üzerilerine yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış 220 derecelik ısılı fırında böreklerine altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından çıkaralım.
Kısa URL: https://ml.md/lc105998
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2015
1,408 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yufka
200 gram beyaz peynir
100 gram lor peyniri
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su
Derin bir kabın içine beyaz peynir ve lor peynirini koyup ezin. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanozu koyup karıştırın. Yumurtayı bu karışımın içine kırıp karıştırın. Yuvarlak derin bir kabın içine yufkalardan bir tanesini koyup yağ ve suyla ıslatın. Üzerine diğer yufkayı koyup yine ıslatın. Peynirli iç malzemeyi üzerine doldurun ve kenarlardaki sarkan yufkaları peynirlerin üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar 35 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek ikram edin.