|
Melekotu Reçeli |
 |
doğan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.11.2007
Mesajlar: 68 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc27241
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2008
2,466 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mustafa Özer, Doğal Beslenme Sağlık Rehberi
1 kg melekotu filizi (gövdesi)
700 gr şeker
Yarım limon
Taze melekotu filizleri kuşbaşı doğranır. Bir tencereye konur, üzerine şeker dökülüp 1 gün bekletilir. Kendini örtecek kadar su çıkmazsa, üzerine su dökülür akşama kadar bekletilir, akşamleyin kısık ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır.
|
Melek Otu Reçeli |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181935
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2025
95 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayfer Ünsal
Melek otunun sapları yumuşayıncaya kadar suda kaynatın.
Sapları dışarı alıp, zarını soyun.
Tekrar suya koyup, renkleri yeşil olana dek hafif hafif kaynatın.
Sapları süzüp kendi ağırlığınca şekere batırın.
2 gün bekletin. Bu karışım bir şurup haline gelecektir.
Bu şurubu iyice kaynatın.
Sapları tekrar çıkarıp süzün.
Şimdi tencerede kalan kıvamı konsantre haline getirmeniz gerek, ama dikkat edin, şeker yanmasın.
Altını söndürün, sapları tekrar tencereye koyun ve soğumasını bekleyin.
Sapları tekrar süzün ve kapağı açık fırında kurutun.

|
|