Kısa URL: https://ml.md/lc27568
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008
2,431 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
2 adet yufka
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Çörekotu
Susam
Yapılışı:
Yufkayı yayın yoğurt, yağ ve yumurtayı çırpıp üzerine sürün. Maydanoz ile peyniri karıştırın yufkaların üzerine koyup, bohça katlar gibi uçlarını birleştirin. Üzerine çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc56353
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010
5,374 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
3 yufka
1,5 çay bardağı maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı ve sarısı ayrılır)
2-3 milföy hamuru
İçi için;
100 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
Yufkanın aralarına ve üzerine fırça yardımıyla maden suyu ve sıvı yağ sürerek üst üste serelim. Yufkaların karşılıklı iki kenarını ortada birleşecek şekilde kapatalım. Üzerlerine tekrar maden suyu ve sıvı yağ sürelim. Kapatılmayan iki kenarı ortada birleşecek şekilde kapatalım. Bir kapta ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ve yumurta akını karıştıralım. Kare şeklini alan yufkaların orta kısmına peynirli içi yayalım. Yufkanın köşelerini zarf şekli alacak biçimde kapatalım. Once böreğin katlanmış yerlerini keselim. Üçgen şekline gelen 4 parçanın orta yerlerini de keserek 8 eşit üçgen elde edelim. Arzuya göre süslemek için milföy hamurlarını şeritler halinde keselim. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Şeritleri böreklerin üzerine yapıştıralım. Önceden ısıtılmış 220 ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından alalım.
NOT: Börekleri pişer pişmez fırından almazsanız, kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybederler.