|
Türk Usulü Menemen |
|
feride bacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc81778
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2012
3,411 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çorba Kaşığı sıvı yağ
3 Adet yumurta
3 Adet Domates
1 Adet et yada tavuk bulyon
1 Adet irice sogan
3 Adet biber
Sogan ve biberleri ince ince doğrayın.orta ateşde kavurun.dometesleri rendeleyin ve iyice kavurduktan sonra domatesleri üstüne dökün.domatesler ölene kadar karıştırın.yumurtaları çırparsanız daha güzel oluyor.yumurtayı üzerine dökün.isterseniz baharat da ekliyebilirsiniz.
|
Menemen |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29028
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2008
2,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 g (2 çorba kaşığı) Sana
3 sivribiber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)
300 g (3 orta boy) konkâse domates
½ çay kaşığı tuz
100 g beyaz peynir (tercihen sert ve tam yağlı, rendelenmiş)
½ demet maydanoz (ince kıyılmış)
5 yumurta
Sana'yı bir sahanda eritin. Yağ kızınca biberleri ilave edip, sık sık karıştırarak, 2 dakika sote edin. Domatesi ve tuzu koyup, pişirin. Domates suyunu bırakıp tekrar çekince peyniri ve maydanozu ilave edip, karıştırın.
Yumurtaları ayrı bir kâsede çırptıktan sonra sahana katın. Hemen karıştırın. Yumurtalar sertleşmeye başlayınca sahanı ateşten alın. Menemeni sıcak olarak servis yapın.
|
Menemen |
|
xayale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2012
Mesajlar: 107 Şehir: Gence |
Kısa URL: https://ml.md/lc81795
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2012
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 Gr Sana Klasik
3 Adet sivri biber
3 Adet yumurta
1 Adet kuru soğan
4 Adet Domates
İlk önce tavaya bir miktar sana yağ koyulur.Yağ ısınırken içerisine bir miktar tuz koyulur.Yağ ısındıktan sonra içerisine önceden hazırladığımız ince doğranmış soğanları ilave ediyoruz.Soğanlar iyice pembeleştikten sonra sırasıyla biber ve domatesleri ilave ediyoruz.Tavadaki malzemeler iyice öldükten sonra üzerine yumurtaları kırıyoruz fakat içerisine kabuk kaçırmamaya özen göstermeliyiz. yumurta sarılarını akları pişinceye kadar kesinlikle dağıtmamalıyız zira işin püf noktası burasıdır.Akları piştikten sonra sarılarını patlatıp yalnızca üç-dört saniye ocağın üzerinde karıştırdıktan sonra ocağın üzerinden alıyoruz. Sarıları yemeğin kendi sıcaklığıyla pişecektir. Biraz daha karıştırdıktan sonra nefis menemenimiz servise hazır olacaktır.
|
Melemen |
|
Figen Hanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2013
Mesajlar: 89 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85512
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2013
1,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet sivribiber
1 Adet soğan [isterseniz]
5 Adet Domates
1 Çay Kaşığı pul biber
5 Adet yumurta
2 Çay Kaşığı tuz
Soğanla sivri biberleri ince ince doğra,yağda kavur.soğanlar pembeleştikten sonra rendelenmiş domatesleri içine koy. İyice kaynasın.yumurtaları kır tuzunu ve pulbiberini ilave et, pişir.
|
Menemen |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78994
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2012
1,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Adet yumurta
1 Tatlı Kaşığı Ucuyla tuz
1 Adet kırmızı biber ince doğranmış
1 Demet kişniş sap ve yaprakları ayrı doğranmış
400 gr kiraz domates doğranmış
2 Yemek Kaşığı sana margarın
1 Diş sarımsak dilimlenmiş
2 Adet küçük kuru soğan doğranmış
Kapaklı bir tavada sana margarını erıtelım ardından soğan biber sarımsak ve kişniş sapları pişirilir domates ve tuz eklenerek 8-10 dakıka kabarcıklar çıkana kadar sık sık karıştırılır 4 yumurta üzerıne kırılır kısık ateşte pişirilir tencerenın kapağını kapatalım kişniş yaprakları ve kıtır ekmekle servis yapınız.
|
Menemen |
|
BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc79772
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
1,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
3 Adet Domates
3 Adet taze yeşil biber
3 Adet kuru soğan
4 Adet yumurta
buyuk omlet tavasına sana yağını alıp eritiyoruz,ince doğranmış biberleri ve kuru soğanları 2-3 dk. kavuruyoruz,domatesleri ekleyip kavuruyoruz,ve çırpılmış yumurtaları,tuz,karabiber,pulbiber ekleyip pişiriyoruz.
|
Menemen |
|
Hüner Abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76606
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2012
1,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet sivri biber
2 Adet yumurta
3 Adet Domates
10 Gr Sana Mutlu Aile
2 adet sivri biberi küçük küçük doğrayıp biraz yağda kavuruyoruz daha sonra domatesleri ekleyip 5 dakika kadar pişirip 10 gr sana ekliyoruz.en son içine 2 yumurtamızı kırıp servis yapıyoruz.
|
Menemen |
|
Nergiz Sağtürk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc77350
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2012
1,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet biber
1 Adet yumurta
1 Çay Kaşığı tuz
2 Adet Domates
1 Adet soğan
Tava içerisine sana klasik konularak ve eritilir. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından biberler ilave edilecek hafif kavrulacak. Üzerine domates, tuz ilave edilecek malzemeler bir güzel karıştırılacak ve tavanın kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Domateslerin diriliği gidinceye kadar malzemeler pişirilecek. Üzerine çırpılmış yumurta ilave edilecek ve malzemeler bir güzel karıştırılacak. Yumurta piştikten sonra menemen servise hazır.
|
Menemen |
|
Atlantis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc77964
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2012
1,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Kaşığı tuz
3 Adet yumurta
2 Diş sarımsak
4 Adet Yeşil sivri biber
1 Avuç rendelenmiş kaşar peyniri
3 Adet olgun domates
1 Çay Kaşığı pul biber
Sana eritilir. Yeşil biberler ince ince doğranarak yağda sotelenir. 3 diş sarımsak eklenir. Biberler hafif kızarınca küçük doğranmış domatesler eklenir. Tuz ve pulbiber eklenir. Domatesler yumuşayana kadar pişirilir. Rendelenmiş kaşar eklenir, yumurtalar kırılır, hafifçe karıştırılır.
|
|