|
Mercan Buğulama |
|
seda hoş
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc136963
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018
1,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1/2 kg mercan
2 adet kereviz (dilimlenmiş)
1 adet havuç (dilimlenmiş)
1 adet kuru soğan
2 adet patates (doğranmış)
3-4 yemek kaşığı limon suyu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Balık ayıklanır ve yıkanır.
Yağlanmış fırın kabına doğranmış sebzelerin yarısı konularak üzerine balık yerleştirilir.
Tuz ve karabiber serpilir.
En üste kalan sebzeler de konularak zeytinyağı, limon suyu ve su eklenir.
Önceden ısıtılmış 180-200 °C'deki fırında pişirilir.
|
MERCAN BUĞULAMA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80928
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
2,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 küçük domates
1 kahve fincanı sirke
2 adet defne yaprağı
1 kahve fincanı balık suyu
4 adet mercan filetosu (150'şer gramlık)
4 çorba kaşığı krema
4 dilim limon
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bağ kıyılmış maydanoz
1) Domateslerin kabuklarını soyup ortadan enine ikiye kesiniz. Defne yapraklarını da ortadan kesiniz.
2) Ateşe dayanıklı bir cam kap güvecin içini hafif yağlayıp balıkları yerleştiriniz. Üzerlerine lira gibi kesilmiş, kabuksuz dilim limon, yarımşar defne yaprağı, onun da üzerine yarımşar domates yerleştiriniz.
3) Tuzunu, sirke ve balık suyunu ve her balığın üzerine 1'er kaşık kremasını koyup ağzını sıkıca kapatarak ağır ateşte 12 dakika pişiriniz.
4) Bir palet ile kırmadan balıkları başka bir kaba alınız. Balığın sosu yarım bardak olmalıdır. Fazla ise kaynatıp çektirip, ateşten alınız.
5) Tereyağını ve maydanozu karıştırarak yedirip hemen balıkların üzerine döküp servis yapınız.
|
Mercan Buğulama |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc57896
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2010
2,417 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet mercan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı limon suyu
Maydanoz,tuz
Temizlenmiş yıkanmış ve tuzlanmış balıklar soğuk tavaya dizilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Zeytinyağı ile çırpılmış limon suyu ilave edilerek kapak kapatılır. Tava harlı alev üzerine yerleştirilir.Alev ayarı yapıldıktan 10 dakika sonra ocak söndürülür.
|
Mercan Buğulama |
|
do-re-mi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27841
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2008
3,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet mercan (her biri yaklaşık 250 gr.)
2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte)
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet iri patates
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kerevizleri soyduktan sonra ince halkalar halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin. Patatesleri soyduktan sonra küçük parçalar halinde, havucu ince halkalar halinde doğrayın. Soğanı da parçalar halinde doğrayıp havuç ve patatesle karıştırın ve yarısını kerevizlerin arasına ve üstüne yerleştirin. Pulları ve içleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirin. Kararınca tuz ve karabiberini ekin. Balıkların üstüne dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin. Kerevizlerin arasına patatesleri, havuçları ve soğanların kalanını yerleştirin. Zeytinyağını, limon suyunu ve suyu ilave edip üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtün. Üzerini kapakla kapatıp önce orta, sonra hafif ateşte 20 dk. kadar pişirin. Suyu azalırsa su ilave edin. Sıcak servis yapın.
|
|