| 
 
 
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
R.Dumankaya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2007 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18328 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007 
7,578 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 bardak et suyu
 
2 bardak kırmızı mercimek
 
2 baş soğan
 
1,5 kaşık sıvı yağ
 
3 çeyrek kahve fincanı un
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
2 bardak su
 
Tuz
 
 
Tencereye 2 bardak su ile taşları, çöpleri ayıklanmış, iyice yıkanmış kırmızı mercimek konur. Orta ısıdaki bir ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Mercimeğin suyu çekilip de iyice yumuşamamışsa, biraz daha sıcak su katılarak kaynatılabilir.) Mercimek iyice yumuşa-yınca orta incelikteki bir süzgeçten tahta bir kaşıkla ezilerek geçirilir veya mikserle 5-10 dakika karıştırılır. (Mikserin parçalayıcı bıçağıyla) Bir başka tencereye yağla ince ince doğranmış soğan konur ve orta ısıdaki bir ateşte kavrulur. Soğan pembeleşince buna un katılır ve çabuk çabuk karıştırılarak 3 dakika da unla birlikte pişirilir. Sonra unla kavrulmuş soğanları elekten geçirerek veya mikserle karıştırarak püre durumuna getirilmiş mercimeklerle yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber katılır. Ayrıca hazırlanacak et suyundan 8 bardak kattıktan sonra tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde örtülür. 10 dakika sonra tadına bakılır. Tuzu, biberi yeterliyse servis kaselerine boşaltılır ve sofraya çıkarılır.
 
 
 
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
bıdık45 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.12.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20140 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2007 
7,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
 
1/2 çorba kaşığı tereyağı
 
3-4 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çorba kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı kurunane
 
 
Tencereye 5 su bardağı su koyup kaynatınız. Mercimek, dövülmüş sarımsak, salça, yağ ve tuzunu katıp hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. 1 çorba kaşığı limon suyu katıp bir taşım kaynatınız. Çorba kasesine boşaltıp üzerine nane gezdiriniz.
 
 
 
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
senfoni 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22604 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008 
6,836 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
1 çay bardağı pirinç
 
2 orta boy havuç
 
2 orta boy soğan
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Tuz
 
Yeterince et suyu veya su
 
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
2 çorba kaşığı un
 
 
Malzemeleri güzelce yıkayın. Sebzeleri doğrayıp mercimek ve pirinçle birlikte bir tencerede haşlayın. Karışım piştikten sonra blendırdan veya süzgeçten geçirin. Bir tencerede, yağda unu kavurup kanşımı yavaş yavaş ilâve edin. Tuzunu, arzu ederseniz nanesini ilâve edip bir taşım daha kaynatın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
Havva Aytekin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2008 
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22888 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008 
5,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara
 
 
2 su bardağı kırmızı mercimek
 
100 gr margarin
 
1 yemek kaşığı mısır özü yağı
 
1 adet et bulyon
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay kaşığı salça
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet havuç
 
1/4 limon
 
Tuz
 
Pulbiber
 
Arzuya göre üzerine kroton ekmek
 
 
Kırmızı mercimek iyice yıkanır. Derince bir tencereye konan mercimeklere, üzerini geçecek şekilde su ilave edilir. Orta ateşte altı yanarken kuru soğan ve havuç doğranır. Doğranan havuç ve soğanlar, et bulyon ve limonla birlikte mercimeklere ilave edilir. Mercimekler hamurlaşana kadar pişirilir. Başka bir tencereye Adese margarin ve mısır özü yağı konur. Yağ kızdıktan sonra un eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Una salça da eklenir ve tekrar karıştırılır. Üzerine soğuk su eklenir. Su eklenirken topaklaşmaması için sürekli karıştırılır. Haşlanmış olan mercimekler de bu karışıma eklenir. Bir süre kaynatılır. Tuzu ve pulbiberi de atılır. Piştikten sonra, çorba bir süzgeç yardımı ile süzülür. Sıcak olarak servis yapılır. İsteğe bağlı olarak üzeri kroton ekmeği ile süslenerek servis yapılır.
 
 
Kroton Ekmeği Yapımı Mercimekler haşlanırken ekmek sepetinde kalan bayat, kurumuş ekmekler kare kare doğranır ve 1 çay kaşığı tereyağı veya ayçiçek yağı ile teflon tavada, kısık ateşte, ekmekler kızarana kadar karıştırılır. Çorbalar kaselere konunca kızarmış ekmekler üzerine serpilir. Böylece hem çorba süslenmiş olur hem de yemeğe ayrı bir lezzet katılır.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
bekir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23004 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008 
2,987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Gazete
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
1 orta boy patates
 
1 orta boy soğan
 
1 orta boy havuç
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı krema
 
 
Mercimek, soğan, patates, havuç zeytinyağını bir tencereye alın. 3-4 bardak suyla haşlayın. Haşladığınız çorbayı süzgeçten ya da bianderdan geçirin. Eğer koyuluğundan memnun değilseniz içine su ekleyip kaynatabilirsiniz. Servis ederken kremayla süsleyebilirsiniz.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
şefkarnaval 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23286 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008 
6,673 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak mercimek
 
2 çorba kaşığı yağ
 
3 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
yarım kahve fincanı un
 
1 baş soğan
 
8 bardak et suyu yahut su
 
 
Yağ, soğan ve un kavurun. Daha sonra yıkanmış mercimek ilave edip 10 dakika kadar kavrulur. Su ilave edilip iyice pişirilir. Ezilmiş sarımsağa 1 çorba kaşığı sirke ilave edilir. Doğranmış ekmek dilimleri kızartılarak ilave edilir.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24084 
Gönderme Tarihi: 27.May.2008 
2,958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çay fincanı mercimek
 
1 bütün soğan
 
1 çay fincanı erişte
 
3 litre su, ya da et suyu
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
2-3 adet olgun domates, ya da 2 kaşık domates salçası
 
3 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
 
1/2 tatlı kaşığı kuru nane
 
 
Mercimeği ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye soyulmuş bütün bir soğanı birlikte koyun. Üzerine su, ya da et suyunu ilave edin, tuzunu atın bir süre piştikten sonra erişteyi ilave edin.
 
Bir tavada, rendelenmiş domates, ya da sulandırılmış salçayı, yağla birlikte 5-10 dakika pişirin. Sonra kuru nane koyup 5 dakika dana kaynatın. Pişirdiğiniz çorbaya katın.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
Son yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2008 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26913 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008 
7,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı su
 
2 su bardağı et suyu
 
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
 
1 kahve fincanı un 
 
1 yarım yemek kaşığı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ayıklanmış mercimek 1 bardak su ile iyice pişinceye kadar kaynatılır. Süzgeçten geçirilir. Et suyu ve tuz katılarak 1-2 dk. daha kaynatılır. Tencerede yağ eritilir. Üzerine un konarak hafifçe kavrulur. Bunların üzerine süzüp, pişirdiğimiz mercimekli et suyu yavaş yavaş dökülür. Karıştırarark 10-15 dk. daha pişirilir.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
şerife sözen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32949 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2009 
2,862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kırmızı mercimek
 
250 gr. siyah mercimek
 
6 bardak su
 
2 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı sirke
 
Tuz
 
 
Kırmızı ve siyah mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra, büyük bir tencereye koyun. Üzerine suyu dökün. (Verilen miktar su yeterli olmazsa, biraz daha ilave etmelisiniz. Su mercimeklerin biraz üstüne çıkmalıdır.) Kısık ateşte mercimekler iyice pişip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan mercimeği bir kevgirden geçirerek başka tencereye süzülmüş suyu ile aktarın. Diğer malzemeleri de katıp beraber kaynatın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
harbi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.01.2009 
Mesajlar: 44 Şehir: Gazi Magosa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32979 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2009 
3,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı siyah mercimek
 
1 çorba kaşığı arpa şehriyesi
 
5 bardak su
 
2 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
 
Mercimeği akşamdan ıslatın. Sabah biraz su ile bir defa haşlayıp suyunu süzün. 5 bardak suyu tencereye koyup kaynatın. Mercimeği, arpa şehriyesini, margarin ve tuzu ilave edin. 25 dakika kaynatın. Servis yapın.
 
 
Not: Mercimek çorbası oldukça kalın bir çorbadır. Ancak verilen miktar un az geldiği takdirde biraz daha su ilave edebilirsiniz.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
beyazgölge 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.01.2009 
Mesajlar: 32
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33047 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009 
7,123 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 bardak su veya et suyu
 
1 bardak kırmızı mercimek
 
1 baş soğan
 
2 kaşık margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
 
Derin bir tencereye yağı koyup eritin. Kabukları soyulup yıkanmış soğanı çok ince tencereye doğrayın. Hafifçe pembeleştirin. Bu soğanlara bir çorba kaşığı unu ilave ederek 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Sonra da bunlara yavaş yavaş karıştırarak bir bardak suyu ilave e-din. Kalan suyu da koyun. Ayıklanmış ve yıkanmış bir bardak kırmızı mercimeği de tencereye katın. Tuzunu da ilave ettikten sonra harlı ateşte kaynayıncaya kadar bekleyip, sonra ateşi kısın. Mercimek iyice ezik bir hale gelene kadar pişirin. Yağda kızartılmış küçük ekmekleri üzerine ilave ederek servis yapın.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
pozitif 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33155 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2009 
7,651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 bardak et suyu
 
350 gr. kırmızı mercimek
 
2 orta soğan
 
2,5 çorba kaşığı margarin
 
1/2 kahve fincanı un
 
1 bardak süt
 
3 yumurta sarısı
 
1 bardak su
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
Garnitürü:
 
6 dilim küçük ekmek
 
3 çorba kaşığı margarin
 
 
Bir tencereye et suyunu, ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimek ile 1 bardak su koyarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca, tahta bir kaşıkla bastırarak süzgeçten geçirin. Başka bir tencereye iki buçuk çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş "2 soğan koyarak, sarartın. Soğanlara yarım kahve fincanı un ilave ederek unu da soğanlarla bir dakika kavurun. Sonra bunlara bir tarafa bırakmış olduğunuz mercimek püreli et suyu ile 1 çorba kaşığı tuz ve biraz kırmızı biber katın ve çorbayı kaynamaya bırakın. Çorba kaynarken diğer taraftan da bir kaba 3 yumurta sarısı ile 1 bardak da soğuk süt koyarak tel ya da çatalla 2 dakika çalkalayın, sonra bu yumurtalı sütü kaynamakta olan çorbaya katarak iyice karıştırın. Sonra çorba tekrar kaynama kıvamına gelinceye kadar 1 dakika ateşte bırakın ve kaseye alarak yanında kızarmış küçük ekmekler olduğu halde servis yapın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
solmaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2009 
Mesajlar: 26 Şehir: Altındağ-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33235 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2009 
3,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
1'er adet orta boy patates ve soğan
 
2 adet havuç
 
1 çorba kaşığı un
 
2,5 lt. et suyu
 
1 5 kaşık yağ
 
Tuz
 
Pul biber
 
Kimyon
 
 
Patates, soğan ve havucu temizleyip, kare şeklinde doğrayın ve yarım kaşık yağda kavurun. Üzerine un ve tuz koyup pembeleştirin 2,5 litre et suyuda ekleyip kaynatın. Daha sonra yıkanan mercimeği de ekleyerek pişirin. Mercimekler açılınca bir süzgeçten geçirin. Çorbanın üstüne kimyon ve pul biber serpin. Sonra kalan yağı kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
anahtar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33412 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2009 
6,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2000 gram et suyu (8 bardak)
 
Tuz
 
250 gram mercimek (1 bardak)
 
100 gram soğan (1 orta)
 
60 gram un
 
1 bardak su
 
EKMEKLERİ:
 
6 küçük dilim ekmek
 
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
 
 
Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı margarin ile çentilircesine küçük kesilmiş 1 orta baş soğan koyarak, soğan hafif pembe bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş bu soğanlara, yarım kahve fincanı un ilâve ederek, bir üç dakika kadar daha kavurmalı, sonra da bunlara 1 bardak âdi su, 1 bardak kırmızı mercimek ile önceden hazırlanmış 8 bardak et ya da tavuk suyu katarak, mercimek iyice pişip de ezik bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalıdır.
 
Mercimek pişince, çorbayı kaim delikli bir süzgeç ya da kevgirden geçirmeli, bir taşım daha kaynattıktan sonra kâseye almalı ve yanında kızartılmış küçük ekmekler olduğu halde servis yapmalıdır.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36720 
Gönderme Tarihi: 21.May.2009 
3,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak kırmızı mercimek 
 
1 adet patates
 
1 baş kuru soğan
 
1 çorba kaşığı un
 
Tuz, kuru nane, kırmızı biber
 
4-5 kaşık sıvı yağ
 
 
Mercimekler ayıklanıp, yıkanır. Patates rendelenir. Soğanlar çok küçük doğranır. 2 kaşık yağ tencereye soğanlarla beraber konur. Hafif pembeleştiğinde un konur. Un da pembeleştiğinde 9-10 bardak su konur. Mercimek, tuz ve patates tencereye konup iyice pişirilir. Pişen çorba tel süzgeçten veya robottan geçirilir. 3 kaşık yağ tavada ısıtılır, kuru nane ve kırmızı biber de konup çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48298 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010 
7,658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Su bardağı kırmızı mercimek
 
4 Su bardağı et suyu
 
1 Adet soğan (ince kıyılmış)
 
1 Adet havuç (küp şeklinde doğranmış)
 
1 Çorba kaşığı margarin
 
1 Çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
 
Derin bir tencerede yağı eritip, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek karıştırın. Daha sonra mercimek, havuç ve et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Mercimekler iyice piştikten sonra blenderdan geçirin. Üzerine kırmızı biberli yakılmış yağ dökerek servis yapın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
yeşil vadi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51122 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010 
3,208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
4 su bardağı su veya et suyu
 
1 baş soğan
 
1 havuç
 
1 patates
 
1 kahve fincanı pirinç
 
2 domates ya da 2 yemek kaşığı salça
 
50 gr. margarin
 
2 diş sarımsak
 
1 kahve fincanı sirke
 
 
Rendelenmiş soğan margarinde hafif pembeleştikten sonra domates veya salça ilave edilir. Kaşıkla karıştırılıp 4 su bardağı su ve tuz konup kaynamaya bırakılır. Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler, kaynar suya atılır. Rendelenmiş havuç, rendelenmiş patates, pirinç ilavesiyle mercimekler eriyinceye kadar kaynatılır. Suyunu çekerse kaynar su eklenir. Sarmış aklı sirke ile servis yapılabilir.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
SelinH 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2010 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53009 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2010 
2,941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kırmızı mercimek
 
4 bardak et suyu
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı un
 
 
Mercimek ayıklanıp yıkanır; et suyuyla 15-20 dakika kadar pişirilir. (Yumuşayıncaya kadar) süzgeçten geçirilir. Bir tencerede yag eritilip un ilave edilir, hafifçe pembeleştirilir Ateşten, alınır devamlı karıştırılarak mercimek ilave edilir, tuzu konup 5 dakika hafif ateşte tutulur. Gerekirse su katılır. Krutonla servis yapılır. 4-6 kişiliktir.
  
 | 
Kırmızı Mercimek Çorbası | 
  | 
ölçü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54183 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010 
7,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
 
1 orta boy soğan
 
1 orta boy havuç
 
5 su bardağı kemik suyu
 
1 yemek kaşığı un
 
50 gram tereyağı
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
 
4 su bardağı kemik suyuna havucu rendeleyin, üzerine dörde bölünmüş soğanı, tuz, kırmızıbiber ve mercimeği ekleyerek 15 dakika kaynatın. Karışımı tel süzgeçten geçirin. Bir kapta tereyağını eritin, unu ekleyip 5 dakika kadar kavurun, üzerine 1 su bardağı kemik suyunu ekleyip iyice karıştırın, kaynamaya başladığında tel süzgeçten geçirdiğiniz malzemeyi ilave edin. Kaynayınca ocağı kapatın, sıcak servis yapın.
  
 | 
Mercimek Çorbası | 
  | 
lezzet dünyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2010 
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54435 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2010 
3,041 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
 
1 orta boy soğan
 
1 orta boy havuç
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
5-6 su bardağı et suyu veya su
 
Terbiyesi için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (40 gr.)
 
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
 
1/2 çorba kaşığı salça
 
 
Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene dek kavuralım. Rendelenmiş havucu, kırmızı mercimeği, tuzu ve suyu ekleyip mercimekler yumuşayana dek ağır ateşte pişirelim. Çorbayı ateşten alıp ılıtarak robot veya blendır yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim. Bir tavaya tereyağını alıp eritelim. Unu ekleyip pembeleşene dek karıştırarak kavuralım. Salçayı ekleyip yarım dk. daha kavuralım. 1 -2 kepçe çorba suyu ekleyip unlu karışımı topaksız kıvama getirerek inceltelim, azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave edelim. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım, üzerine limon suyu gezdirip servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |