|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2440
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
13,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 litre et suyu veya su
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 baş soğan
Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin.
ML® Kebapçı Usulü Mercimek Çorbası için tıklayın
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc7445
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006
11,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak kırmızı mercimek
1 fincan pirinç
9-10 bardak su
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
isteğe göre pul biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
yeterince tuz
Uygun bir tencereye ayırdığımız suyu koyalım. Küp şeklinde doğradığımız havucu, soğanı, patatesleri ve sarımsağı tenceremizin içine koyalım. Pirinci ve kırmızı mercimeği de katarak hepsini birlikte kaynatarak pişirelim. Tuzunu da ilave ederek blendır veya ince delikli tel süzgeçten geçirelim. Ayrı bir tavada kızdırdığımız yağın içine pul biberi ve salçayı da koyarak, düşük ateşte hafifçe kavuralım. Hazırladığımız çorbanın içine koyarak yedirinceye kadar iyice karıştıralım.
ML® Say Çorbası için tıklayın
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3458
Gönderme Tarihi: 05.May.2006
10,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
1 büyük boy soğan
1 kahve fincani un
259 gr (bir bardak tepeleme) kirmizi mercimek
2 yemek kasigi tereyağı veya margarin
½ yemek kasigi tuz
Terbiyesi:
1 bardak süt
2 yumurta sarisi
1-Sogani ayiklayip küçük parçalar halinde dograyin. 2 kasik yagla kisik ateste 4-5 dakika kizartin. içine un koyup 1-2 dakika daha karistirin.
2-Ayiklayip yikadiginiz mercimegi, et suyu ile birlikte katin ve yavas yavas kaynatin.
3-Çorbayi süzgeçten geçirin. Tekrar atese koyun. Sütlü terbiyesini katin. Bir iki tasim kaynatip indirin. Kizarmis ekmekle servis yapin.
Sütlü terbiye: Eritilmis tereyağı (1 yemek kasigi), un(1 yemek kasigi), süt(3 su bardagi) ve tuzu birbirine karistirin. Devamli karistirarak 5 dakika pisirin.
Not: sütlü terbiye yapilmis çorbalara limon katilmaz (limon sütü keser)
ML® Kavurma Mercimek Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 26.04.2020
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc7526
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2006
8,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı mercimek
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı süt
Yeteri kadar tuz
Bir kap İçinde yağ, kıyılmış soğan, un kavrulur. Üç bardak kaynamış et suyu ilave edilerek ateşe konur. Temizlenmiş mercimek bir defa kaynamış, süzülmüş olarak hazırladığımız et suyuna katılır, bir saat piştikten sonra bir yumurta sarısı ile üç kaşık süt karıştırılarak ayrı bir kaba süzgeç ile süzülür. Arzu edilirse üzerine servis edileceği zaman zar gibi küçük küçük kesilmiş ve yağda kızarmış ekmek de konulabilir.
ML® Mercimek Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 19.09.2020
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc9676
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006
7,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 bardak su
Dereotu, maydanoz, nane,
karabiber, kırmızıbiber, tuz
5 su bardağı suya salça ilave edin, karıştırarak kaynatın. İçine kırmızı mercimek ve pirinci katın, zeytinyağı ilave edin Pembeleşince içine diğer malzemeleri katın kaynamaya bırakın 15 dakika sonra servis yapın.
ML® Kara Şimşek için tıklayın
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10404
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
7,746 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
1 bardak üç çeyrek kırmızı mercimek
2 baş iri soğan
1,5 çorba kaşığı sade yağ
üç çeyrek kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
yeteri kadar tuz
2 bardak su
Tencereye 2 bardak su ile taşları, çöpleri ayıklanmış, iyice yıkanmış kırmızı mercimek konur. Orta ısıdaki bir ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Mercimeğin suyu çekilip de iyice yumuşamamışsa, biraz daha sıcak su katılarak kaynatılır.) Mercimek iyice yumuşayınca orta incelikteki bir süzgeçten tahta bir kaşıkla ezilerek geçirilir. Bir başka tencereye yağla ince ince doğranmış soğan konur ve orta ısıdaki bir ateşte kavrulur. Soğan pembeleşince buna un katılır ve çabuk çabuk karıştırarak 3 dakika da unla birlikte pişirilir. Sonra unla kavrulmuş soğanlara elekten geçirilerek püre durumuna getirilmiş mercimeklerle yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber katılır. Ayrıca hazırlanacak et suyundan da 8 bardak kattıktan sonra tencerenin kapağı hafif aralık kalacak biçimde örtülür. Çorba 10 dakika kadar kaynatılır. 10 dakika sonra tadına bakılır'. Tuzu, biberi yeterliyse servis kâsesine boşaltılır ve sofraya çıkarılır.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
pozitif
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc33155
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2009
7,542 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
350 gr. kırmızı mercimek
2 orta soğan
2,5 çorba kaşığı margarin
1/2 kahve fincanı un
1 bardak süt
3 yumurta sarısı
1 bardak su
Tuz
Kırmızı biber
Garnitürü:
6 dilim küçük ekmek
3 çorba kaşığı margarin
Bir tencereye et suyunu, ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimek ile 1 bardak su koyarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca, tahta bir kaşıkla bastırarak süzgeçten geçirin. Başka bir tencereye iki buçuk çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş "2 soğan koyarak, sarartın. Soğanlara yarım kahve fincanı un ilave ederek unu da soğanlarla bir dakika kavurun. Sonra bunlara bir tarafa bırakmış olduğunuz mercimek püreli et suyu ile 1 çorba kaşığı tuz ve biraz kırmızı biber katın ve çorbayı kaynamaya bırakın. Çorba kaynarken diğer taraftan da bir kaba 3 yumurta sarısı ile 1 bardak da soğuk süt koyarak tel ya da çatalla 2 dakika çalkalayın, sonra bu yumurtalı sütü kaynamakta olan çorbaya katarak iyice karıştırın. Sonra çorba tekrar kaynama kıvamına gelinceye kadar 1 dakika ateşte bırakın ve kaseye alarak yanında kızarmış küçük ekmekler olduğu halde servis yapın.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc48298
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010
7,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan (ince kıyılmış)
1 Adet havuç (küp şeklinde doğranmış)
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
Tuz
Kırmızı pul biber
Derin bir tencerede yağı eritip, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek karıştırın. Daha sonra mercimek, havuç ve et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Mercimekler iyice piştikten sonra blenderdan geçirin. Üzerine kırmızı biberli yakılmış yağ dökerek servis yapın.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9888
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
7,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. kırmızı mercimek
10 bardak et suyu
4 yemek kaşığı margarin
3 baş soğan
1 kahve fincanı su
3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kırmızı biber
4 dilim bayat ekmek
1 fincan çiçek yağı
Mercimek dikkatle ayıklanıp sudan geçirilerek, bir tencerede bulunan et suyuna konur ve kaynatmaya başlanır. Diğer tarafa çentilmiş soğanlar yağda börttürülür «5 dakika kadar.» Sonra bunlara un ilave edilerek bir iki dakika çevrilir. Sonra bu kavrulmuş unlu soğan kaynamakta olan mercimeklere katılır, tuz ve biberi ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Üç yumurta sarısı ile iyice çırpılır, bunların içinde çırpıldığı kaba, kaynamakta olan çorbanın suyundan azar azar ve yavaş olarak bir yağda kızartılan (iri zarlar şeklinde kesilen) ekmekler ilave edilir. Sonra yavaş yavaş karıştırmak suretiyle çorbaya ilave edilir ve çorba kaseye aktarılır. Arzu edildiği takdirde içine zar gibi kesilip yağda kızartılmış ekmek de atılarak derhal servis yapılır.
ML® Yeni Gelin Çorbası (görsel)
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc18328
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007
7,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
2 bardak kırmızı mercimek
2 baş soğan
1,5 kaşık sıvı yağ
3 çeyrek kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 bardak su
Tuz
Tencereye 2 bardak su ile taşları, çöpleri ayıklanmış, iyice yıkanmış kırmızı mercimek konur. Orta ısıdaki bir ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Mercimeğin suyu çekilip de iyice yumuşamamışsa, biraz daha sıcak su katılarak kaynatılabilir.) Mercimek iyice yumuşa-yınca orta incelikteki bir süzgeçten tahta bir kaşıkla ezilerek geçirilir veya mikserle 5-10 dakika karıştırılır. (Mikserin parçalayıcı bıçağıyla) Bir başka tencereye yağla ince ince doğranmış soğan konur ve orta ısıdaki bir ateşte kavrulur. Soğan pembeleşince buna un katılır ve çabuk çabuk karıştırılarak 3 dakika da unla birlikte pişirilir. Sonra unla kavrulmuş soğanları elekten geçirerek veya mikserle karıştırarak püre durumuna getirilmiş mercimeklerle yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber katılır. Ayrıca hazırlanacak et suyundan 8 bardak kattıktan sonra tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde örtülür. 10 dakika sonra tadına bakılır. Tuzu, biberi yeterliyse servis kaselerine boşaltılır ve sofraya çıkarılır.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
bıdık45
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20140
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2007
7,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 çorba kaşığı tereyağı
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kurunane
Tencereye 5 su bardağı su koyup kaynatınız. Mercimek, dövülmüş sarımsak, salça, yağ ve tuzunu katıp hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. 1 çorba kaşığı limon suyu katıp bir taşım kaynatınız. Çorba kasesine boşaltıp üzerine nane gezdiriniz.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc9806
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
7,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnce doğranmış soğanla, bir fincan unu, yağda kavurun. Bir bardak dolusu, ayıklanıp, yıkanmış kırmızı mercimeği ve altı bardak kaynar etsuyunu, karıştırarak, 35-40 dakika yavaş yavaş pişirin. Çorbayı, bir başka tencereye süzün. Tuz ve karabiberini atıp, bir taşım daha kaynatın. İki kaşık, tuzlu suda haşlanmış pirinci, süzerek çorbaya ekleyin. İsterseniz, küp şeklinde kestiğiniz ekmekleri, tereyağında kızartıp, çorba ile birlikte servis yapabilirsiniz.
ML® Mercimekli Patates için tıklayın
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
ölçü
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54183
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010
7,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
5 su bardağı kemik suyu
1 yemek kaşığı un
50 gram tereyağı
Tuz
Kırmızıbiber
4 su bardağı kemik suyuna havucu rendeleyin, üzerine dörde bölünmüş soğanı, tuz, kırmızıbiber ve mercimeği ekleyerek 15 dakika kaynatın. Karışımı tel süzgeçten geçirin. Bir kapta tereyağını eritin, unu ekleyip 5 dakika kadar kavurun, üzerine 1 su bardağı kemik suyunu ekleyip iyice karıştırın, kaynamaya başladığında tel süzgeçten geçirdiğiniz malzemeyi ilave edin. Kaynayınca ocağı kapatın, sıcak servis yapın.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc10425
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
7,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 litre et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 baş soğan
Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
beyazgölge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33047
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
7,016 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 bardak su veya et suyu
1 bardak kırmızı mercimek
1 baş soğan
2 kaşık margarin
1 çorba kaşığı un
Tuz
Kırmızı biber
Derin bir tencereye yağı koyup eritin. Kabukları soyulup yıkanmış soğanı çok ince tencereye doğrayın. Hafifçe pembeleştirin. Bu soğanlara bir çorba kaşığı unu ilave ederek 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Sonra da bunlara yavaş yavaş karıştırarak bir bardak suyu ilave e-din. Kalan suyu da koyun. Ayıklanmış ve yıkanmış bir bardak kırmızı mercimeği de tencereye katın. Tuzunu da ilave ettikten sonra harlı ateşte kaynayıncaya kadar bekleyip, sonra ateşi kısın. Mercimek iyice ezik bir hale gelene kadar pişirin. Yağda kızartılmış küçük ekmekleri üzerine ilave ederek servis yapın.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26913
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
7,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
2 su bardağı et suyu
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı un
1 yarım yemek kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
Ayıklanmış mercimek 1 bardak su ile iyice pişinceye kadar kaynatılır. Süzgeçten geçirilir. Et suyu ve tuz katılarak 1-2 dk. daha kaynatılır. Tencerede yağ eritilir. Üzerine un konarak hafifçe kavrulur. Bunların üzerine süzüp, pişirdiğimiz mercimekli et suyu yavaş yavaş dökülür. Karıştırarark 10-15 dk. daha pişirilir.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
Şükran Arık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16523
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
7,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Bardak kırmızı mercimek
2 Kaşık sade yağ
6 Bardak su
4 Bardak et suyu
sirke tuz
Kırmızı mercimek iyice ayıklanıp su ile tencereye konur. İyice ezilene kadar pişirilir. Pişen ve boza kıvamına gelen mercimekler varsa bir presle yoksa süzgeçle iyice süzülmeli veya ezilmelidir. Böylece iyice koyu hale oelen mercimeklere et suyunu ve yağı katmalı 15 dakika daha kaynatmalıdır. Böylece pişen çorba sofraya getirilecek hale gelir.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22604
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
6,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
2 orta boy havuç
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yeterince et suyu veya su
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı un
Malzemeleri güzelce yıkayın. Sebzeleri doğrayıp mercimek ve pirinçle birlikte bir tencerede haşlayın. Karışım piştikten sonra blendırdan veya süzgeçten geçirin. Bir tencerede, yağda unu kavurup kanşımı yavaş yavaş ilâve edin. Tuzunu, arzu ederseniz nanesini ilâve edip bir taşım daha kaynatın.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
anahtar
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc33412
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2009
6,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et suyu (8 bardak)
Tuz
250 gram mercimek (1 bardak)
100 gram soğan (1 orta)
60 gram un
1 bardak su
EKMEKLERİ:
6 küçük dilim ekmek
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı margarin ile çentilircesine küçük kesilmiş 1 orta baş soğan koyarak, soğan hafif pembe bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş bu soğanlara, yarım kahve fincanı un ilâve ederek, bir üç dakika kadar daha kavurmalı, sonra da bunlara 1 bardak âdi su, 1 bardak kırmızı mercimek ile önceden hazırlanmış 8 bardak et ya da tavuk suyu katarak, mercimek iyice pişip de ezik bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalıdır.
Mercimek pişince, çorbayı kaim delikli bir süzgeç ya da kevgirden geçirmeli, bir taşım daha kaynattıktan sonra kâseye almalı ve yanında kızartılmış küçük ekmekler olduğu halde servis yapmalıdır.
|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc23286
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
6,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak mercimek
2 çorba kaşığı yağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
yarım kahve fincanı un
1 baş soğan
8 bardak et suyu yahut su
Yağ, soğan ve un kavurun. Daha sonra yıkanmış mercimek ilave edip 10 dakika kadar kavrulur. Su ilave edilip iyice pişirilir. Ezilmiş sarımsağa 1 çorba kaşığı sirke ilave edilir. Doğranmış ekmek dilimleri kızartılarak ilave edilir.
|
|