|
Mercimek Çorbası |
|
garagız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86364
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2013
1,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet havuç
1 Su Bardağı kırmızı mercimek
1 Adet soğan
1 Adet patates
0,5 Çorba Kaşığı karabiber
Mercimekleri yıkayıp süzün. Derin bir tencereye mercimeği, soğanı, havucu ve patatesi koyun. Mercimek iyice eriyinceye kadar ara sıra karıştırın. Haşlanan mercimeği ince süzgeçten gerçirerek veya bılendırda çekerek püre haline getirin. Ayrı bir tencerede sana yağı eritin, üzerine un ekleyin. Kısık ateşe koyun. Tahta kaşıkla karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Bir yandan da pürelenmiş mercimeği ilave edin. Tuzunu biberini serpin. Karıştırarak bir taşım kaynatın.
Not: Yağda ince bir şekilde doğranmış yeşil naneyi kavurup, mercimek çorbasının üstüne dökerseniz görünüm ve lezzet bakımından daha güzel olacaktır.
|
Mercimek Çorbası |
|
haslet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc86216
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2013
1,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet patates
1 Adet yeşil biber
3 Dal maydanoz
1 Adet soğan
1 Yeterince su
1 Yeterince pulbier, nane
1 Adet havuç
1 Çay Bardağı pirinç
1,5 Su Bardağı kırmızı mercimek
Tecereye suyumuzu koyup mercimeği ve pirinci ekliyoruz.Havuç, patates ve soğanı da rendeleyip ekliyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Başka bir tavada sana yağımızı ertip pul biber ve nanemizi kızdırıyoruz. Pişen çorbamızın içine yavaş yavaş katıyoruz.5 dakika daha katıp altını kapatıyoruz.
|
Mercimek Çorbası |
|
ziroş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2012
Mesajlar: 75 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85219
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2013
1,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tutam tuz, kimyon
1 Adet patates
2 Adet havuç
1 Adet kuru soğan
4 Su Bardağı su
1 Su Bardağı kırmızı mercimek
Tenceremize yıkanıp suzulmuş mercimekleri alıp üzerine suyunu ve,2-3 parçaya ayrılmış kuru soğan,patates ve havuçları ilave edip haşlamaya bırakıyoruz,kopuğu çıktıkca kevgir ile alıp atıyoruz,pişince blenderden geçirip tuzunu,kimyonu ilave edip,ayrı bir tavada kızdırılmış sana yağı ve pul biberi çorbaya dökup karıştırıyoruz.
|
Mercimek Çorbası |
|
Tuğçe Soylu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2012
Mesajlar: 49 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79823
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2012
1,505 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1 Adet havuç
1 Su Bardağı kırmızı mercimek
50 gr Sana
1 Çay Kaşığı Ucuyla baharat
1 Adet tavuk bulyon
1 Baş soğan
1 Yemek Kaşığı un
Soğanı yemeklik doğrayın.Sana yağ eklediğiniz tencerede, pembeleşinceye kadar kavurun.Soğan kavrulunca, içine unu da ekleyin. Birkaç dakika da unla kavurun. Ardından içine ufak ufak doğradığınız havuç ve patatesi, bulyonu, kırmızı mercimeği ve tuzunu ekleyin .Suyunu da koyup, pişmeye bırakın. Havuçlar piştiğinde, çorbanız pişmiş demektir.İster bir süzgeçten geçirin, ister el blenderı ile püre kıvamına getirin servis yapın.
|
Mercimek Çorbası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77907
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2012
1,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1,5 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı pulbiber
1 Adet havuç,rendelenmiş
1 Tatlı Kaşığı dometes salçası
1 Adet soğan, yemeklik doğranmış
2 Su Bardağı sıcak su
1 Çay Kaşığı kimyon
1,5 Su Bardağı kırmızı mercimek
1 Diş sarımsak dövülmüş
1.Geceden ıslattığınız mercimekleri bol suyla yıkayarak süzdürün ve kenara ayırın.
2.Sana’yı tencerede eriterek soğanları ve sarımsağı ilave edin ve yaklaşık 2-3 dakika soteleyin.
3.Ardından sırasıyla salça,havuç,kimyon ve pul biberi ilave ederek yaklaşık 2 dakika lezzetleri orta ateşte harmanlayın.
4.Son olarak mercimekleri ve suyu ilave edin. Yüksek ateşte kaynama noktasına getirin.
5.Çorbamız kaynadıktan sonra ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
6.Mercimekler açıldıktan sonra el blendırıyla püre yaparak ,arzunuzu göre krutonla servis edin.
|
Mercimek Çorbası |
|
selva17
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2007
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77394
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2012
1,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
2 Bardak kırmızı mercimek
1 Yemek Kaşığı salça
1 Baş soğan
2 Adet patates
1 Tatlı Kaşığı tuz,pulbiber,nane
2 Adet havuç
1 Çay Bardağı pirinç
Mercimeği ve pirinci yıkayıp tencereye alın.Patates,havuç ve soğanı soyun.Soğanı piyazlık doğrayın.Havuç ve patatesi ise rendeleyin .Tuz,pulbiber ve naneyi de ekleyip üstüne çıkacak kadar su ekleyin ve pişmeye bırakın.Malzemenin tamamı piştiğinde fazla soğutmaden blendırdan geçirin.Tencerede sanayı eritin.Salçayı kavurun.Üzerine azar azar mercimekli karışımı ekleyerek kaynayana kadar karıştırın.Kaynadıktan sonra altını kısıp 10-15 dakika daha kaynatın.Kaselere servis ettikten sonra kızgın sanada yakılmış pulbiber ve naneyi çorbanın üzerine gezdirin.
|
Mercimek Çorbası |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc76945
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2012
2,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Tane tablet tavuk suyu
2 Su Bardağı kırmızı mercimek
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Adet soğan
1 Tatlı Kaşığı kuru nane
6 Su Bardağı su
1 Tatlı Kaşığı kırmızı biber
1 Yemek Kaşığı salça
Önce soğanları ince ince doğrayıp yağda kızartıyoruz önceden yıkanmış mercimekleri salçayı ve 1 tablet tavuk suyu kalıbını soğanların bulunduğu tencereye atıyoruz. ardından kaynar su ilave ediyoruz.bu şekilde yaklaşık 10 dk kaynatıyoruz 10dk sonra tenceredeki malzemeleri ince bir süzgeçten geçiriyoruz.(bu işlem mercimeği daha küçük parçalara ayırmak için)süzdükten sonra tekrar tenceremize alarak bir kere daha kaynatıyoruz. son kaynama sırasında ağız tadımıza göre nane tuz margarin ve kırmızı biber ekliyoruz.
|
Mercimek Çorbası |
|
felamur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc76065
Gönderme Tarihi: 25.May.2012
1,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yarım kabak
1 kahve fincanı pirinç
1 adet Patates
1 adet soğan
1 tutam tuz, kuru nane, pul biber
1 su bardağı mercimek
1 adet havuç
1 kahve fincanı bulgur
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı salça
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
önce soğanı doğrayıp tencerede kavuralım, salçasını koyup biraz daha kavuralım, patatesi, havucu, kabağı rendeleyip soğanla birlikte kavuralım, pirinci mercimeği ve bulguru yıkayıp tancere koyalım 3-5 dakika kavurup baharatlarını katıp suyunu koyalım yaklaşık 30 dakıka orta ateşte pişsin, sıcak servis yapınız. (isterseniz ateşten aldıktan sonra blendırdan geçirebilirsiniz)
|
Mercimek Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28417
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
2,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g (1,5 su bardağı) Pişmeye hazır yeşil mercimek
60 g (4 çorba kaşığı) Sana
200 g (2 orta boy) soğan (ince doğranmış)
200 g (1 orta boy) havuç (kazınıp, iri halkalar halinde doğranmış)
½ litre (6 su bardağı) et ya da tavuk suyu (sıcak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
3 dilim ekmekten hazırlanmış kruton
Sana'nın yarısını kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğanı ilave edin. Orta ateşte soğanı ve havucu birkaç dakika, soğan pembeleşinceye kadar sote edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika soğanla birlikte sote edin. Et suyunu ilave edip, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp, atın. Ağır ateşte yaklaşık 30?45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çorbayı ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ilave edin. Kalan Sana'yı küçük bir kapta ağır ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip, karıştırın.
Mercimek çorbasını sıcak olarak önceden ısıtılmış kâselere boşaltıp, üzerine kırmızıbiberli yağı gezdirin. Yanında krutonla birlikte servis yapın.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 29.04.2020
|
|