|
|
Mercimek Musakka |
|
meltem arar
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94093
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2013
1,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
120 gr. parmesan peyniri
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 kaşık sıvıyağ
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 adet patlıcan
200 gr. kırmızı mercimek
500 gr. süt
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz, karabiber, zencefil
Soğan, sarımsak ve yeşil biberi sıvıyağda soteleyin. Üzerine domatesi ekleyip pişirin. Bir başka tencerede kırmızı mercimek, kekik, tuz ve karabiberi pişirin. Fırın kabını margarin ile yağlayın. Patlıcanları uzun uzun dilimleyip tepsinin altına döşeyin. Üzerine mercimekli karışımı dökün. Süt,un ve margarini karıştırarak beşamel sosu hazırlayın. Tepsinin üzerine yayın. Parmesan rendesini de ilave ederek 180 derecelik fırında pişirin.
|
Mercimek Musakka |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173062
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2023
215 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
1/3 paket Dost kaşar
4 adet patlıcan
Yarım çay bardağı Sırım zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
1,5 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
Yarım çorba kaşığı Destan kekik
2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 su bardağı Saban yeşil mercimek
2 çorba kaşağı Pervin tereyağı
2,5 su bardağı Dost süt
2 çorba kaşığı Efsane un
1 su bardağı su
Kızartmak için:
1 su bardağı Sole ayçiçek yağı
Tencereyi ocağa alın. 1 litre suyu ve 1 su bardağı yeşil mercimeği tencereye ekleyin. Mercimekleri 15 dakika haşlayın. Yumuşamış mercimekleri süzün.
4 adet patlıcanı alacalı olarak soyun ve verev parmak kalınlığında kesin. Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin ve bir bez üzerinde kurutun. Kurumuş patlıcanları 1 su bardağı ayçiçek yağında arkalı önlü kızartın.
Tavayı ocağa alın. Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin ve kızdırın. 1 adet soğanı küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin. Soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun.2 diş yemeklik doğranmış sarımsak ve 3 adet yemeklik doğranmış yeşil biberi tavaya ekleyip, 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavaya sırası ile haşlanmış mercimekleri, 1,5 çorba kaşığı domates salçasını, yarım çorba kaşığı kekiği, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberini ekleyin. İç harcı kavurarak karıştırın ve 1 su bardağı suyu ekleyip ocağın altını kapatın.
Orta boy bir sos tavasını ocağa alın. 2 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin ve 2 çorba kaşığı unu kavurun. Kavrulmuş unun üzerine 2,5 su bardağı süt ekleyerek iyice karıştırın. Un kümelerinin kalmamasına özen gösterin. Süt ocakta 3 dakika içerisinde yoğunlaşmaya başlayacak.
Orta boy bir borcama patlıcanları dizin. Patlıcanların üzerine mercimekli harçtan ekleyin ve yayın. En son hazırlanan beşamel sosunu harcın üzerine yayın. Mercimek musakkanın üzerine rendelenmiş 1 avuç kaşar peynirini yayın.
Fırını 200 derece ayarlayın ve ısınmış fırında 15 dakika pişirin.
|
|
Mercimek Musakka Tarifleri Barbunya Tarifleri
|
|