1 bardak yeşil mercimek
3 bardak su
1 defne yaprağı
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı bal
1 limonun suyu
¼ bardak zeytinyağı
1 havuç (küçük küpler halinde doğranmış)
1 kereviz sapı (ince doğranmış)
2 dal taze kekik (ince kıyılmış)
Tuz
150 gr keçi peyniri
Yeşil mercimeği bir tencereye alın ve üzerine suyunu ilave edin.
Tencereye defne yaprağını da atın ve 10 dakika haşlayın.
Haşlanan mercimekleri bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
Bir kasede ezilmiş sarımsak, hardal, bal, limon suyunu karıştırın.
Zeytinyağını ilave edin ve çırparak karıştırın.
Mercimeklerin içerisine havuç, kereviz sapı ve taze kekiği alın ve üzerine tuz serpin.
Hazırladığınız sosu gezdirin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Salatayı bir servis tabağına alın.
Üzerini peynir ile süsleyerek servis edin.
|