Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mercimekli Bükme


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mercimekli Bükme

festival
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2008
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc21198
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2008
2,631 defa indirildi / yazdırıldı




1 kahve fincanı sirke,
1 su bardağı su,
yarım kahve fincanı sıvıyağ,
1 adet yumurta,
aldığı kadar un,
125 gram tereyağı veya margarin.
İç İçin:
Yarım kg. yeşil mercimek (haşlanmış),
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 demet maydanoz,
karabiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Haşlanmış mercimeğin suyunu iyice süzün. Tereyağını eritin. Mercimekleri yarım dakika kavurup, ateşten alın. Kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın.
Bir kaba verilen ölçülere göre sıvıyağı, sirkeyi, suyu, yumurtayı alıp karıştırın. Bu malzemenin alabileceği kadar unu ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan sekiz beze yapın. Bezelerin üstüne nemli bir bez örterek, yarım saat dinlendirin.
4 bezeyi, unlanmış zeminde servis tabağı iriliğinde açın. Aralarına eritilmiş yağı sürerek, dört yufkayı üstüste serin.
Dördüncü yufkanın üzerine de yağ sürün. Yufkaları bohça kapatır gibi, karşılıklı köşelerini kapatın. Hamuru buzlukta 5 dakika bekletin.
Diğer bezelere de aynı işlemi yapın, ilk hazırladığınız hamuru dolaptan alın. Hamuru enine ve boyuna merdaneyle açarak, yarım cm. kalınlığına getirin. Hamurdan 10 cm'lik kareler kesin.
Karelerin ortalarına mercimekli iç koyup, karşılıklı iki kenarı üst üste kapatın. Yağlanmış fırın kabına, hamurları ters çevirerek yerleştirin.
Üzerlerine iki çorba kaşığı yoğurdu, bir çorba kaşığı sıvıyağ ile karıştırıp sürün. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında, altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın.


Mercimekli Bükme

DolmaSever
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.09.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc56199
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2010
2,320 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
6,5 su bardağı un
2,5 su bardağı su
I/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket tereyağı veya margarin
1 yumurta sarısı
çörekotu
tuz
İçi için;
1/2 kg. yeşil mercimek (akşamdan ıslatılmış)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 8 eşit parçaya ayınp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım. Mercimekleri basınçlı bir tencereye alıp üzerlerine 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek fazla yıpratmadan haşlayalım. Mercimekler sulu kalmışsa süzgece alıp suyunu süzelim. Tavaya sıvı yağı alalım. Mercimeği, tuzu, karabiberi ekleyip 2-3 dk. karıştırarak kavuralım. Tavayı ateşten alalım, kıyılmış maydanoz ekleyip içi soğutalım. Dinlenmiş bezelerin yarısını unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların aralarını ve üzerini erimiş margarinle yağlayarak üst üste serelim. Yufkaların karşılıklı kenarlarını, kat yerlerini de yağlayıp bohça kapatır gibi kapatalım. Hamuru buzdolabında 20 dk. bekleterek buzdolabından alalım. Unlanmış bir zeminde 3 mm. kalınlığında açalım. Hamuru 15 cm.'lik kareler halinde keserek bir kenarlarına mercimekli harç koyalım. Hamuru aynı yönde üçe katlayalım. (Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.) Dikdörtgen şekil alan börek hamurlarını margarinle yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirip hemen fıçından çıkaralım.


Mercimekli Bükme

buzz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2016
Mesajlar: 47
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc118239
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2016
1,484 defa indirildi / yazdırıldı




Berna Burgaç

1 kg un
500 gr haşlanmış mercimek
1 adet orta boy soğan
Tuz
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuyruk yağı ya da tereyağı
Su
Karabiber
Ezilmiş haşhaş

Unumuzu derin bir kaba alıp aldığı kadar su ve tuzla sert bir hamur yapıyoruz. Hamurumuz dinlenirken soğanımızı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda güzelce soteliyoruz. Haşlamış olduğumuz mercimekleri de içine koyup tuz ve karabiberini ekliyoruz. Hamurdan ufak bezeler yapıp merdaneyle 3-4 cm yuvarlak açıp içlerine eritilmiş kuyruk yağı ya margarin sürüp tüm bezeleri üst üste 5 beze olacak şekilde koyuyoruz. Sonra 5 bezeli hamur alıp daha geniş açıp geniş kareler kesiyoruz. Her bir karenin içine mercimekli harçtan koyup ikiye katlayıp tepsiye diziyoruz.



Mercimekli Bükme

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176382
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2024
203 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
İçi için:
2 su bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı zeytinyağı (zeytinyağlı daha güzel oluyor)
Karabiber
Tuz
1 tane orta boy kuru soğan
İstediğiniz iç malzeme olur (peynirli ve kıymalı çok güzel olur. Patlıcan ve ıspanak denemedim.)
Hamurun Arası İçin:
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr margarin
Kuyruk yağı varsa daha güzel olur

Hamurumuzu yoğurup, dinlenmeye bırakalım. 10 dakika yeterli. Sonra ortadan ikiye bölelim ve bir 10 dakika daha dinlendirelim, hamur dinlenirse daha iyi açılır. Hamurumuzu açabildiğimiz kadar açıyoruz, margarini eritip haşhaş ve sıvı yağı katıyoruz ve hamurun her tarafına sürüyoruz resimdeki gibi katlıyoruz, bir kenara alıyoruz. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp, sadece sıvı yağ ile her tarafını yağlıyoruz ve ilk açıp katladığımız hamuru ikincinin ortasına koyuyoruz ve ilkini nasıl kapattıysak aynı şekilde kapatıp bir tepsi içine alıp, üstünü streçleyip buzdolabına atıyoruz. Hamurun dinlenip donması lazım. Mercimeğimizi güzelce yıkayıp, üstünü geçecek kadar su koyuyoruz. Ben çok su koyup sonradan süzmüyorum, vitamini gitmesin diye yarı pişsin ama vitamini içinde saklı kalsın. Soğanımızı küçük doğrayıp sıvı yağla kavurup ve haşlanan mercimeğin içine katıyoruz, biraz karabiberle tatlandırıyoruz, damak tadımıza göre tuzla karıştırıyoruz ve iç malzeme hazır. Hamuru dolaptan alıp, 16 kareye bölüyoruz, her parçayı uzunlamasına açıyoruz. Hamuru açarken, altını üstünü az yağlıyoruz ki tezgaha ve merdaneye yapışmasın. İçine malzemeyi koyup katlıyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüp 185 derece fırında pişiriyoruz.







Mercimekli Bükme Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri



(4 adet Mercimekli Bükme 129,211 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort