Kısa URL: https://ml.md/lc20837
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2008
2,330 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 orta boy domates ve salça
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 taze soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kimyon
Mercimeği ayıklayıp yıkayınız. İnce kıyılmış kuru soğan, tuz ve 3 su bardağı kaynar su ilâve ederek hafif hararetli ısıda pişiriniz. Bulguru katıp bir taşım kaynatınız. Ağzı kapalı olarak 10-15 dakika demlendiriniz.
Yeşil, soğan ve maydanozu incecik kıyınız. Domatesi fındık büyüklüğünde doğrayınız. Bulgura yağ, kırmızıbiber, karabiber ve kimyon katıp 5-10 dakika yoğurunuz. Kıyılan diğer malzemeleride ilâve edip karıştırınız. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde şekillendirerek servis tabağına yerleştiriniz. Domates dilimleri ye maydanoz dalları ile süsleyiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc17001
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2007
2,540 defa indirildi / yazdırıldı
6 kişilik Gerekli malzeme:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıvıyağ,
1 soğan
3 çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pulbiber
Mercimeği yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip lapa haline gelinceye kadar orta ateşte pişirin.
Bulguru tepsiye alın. Üzerine pişmiş mercimeği sıcak olarak ekleyip üzerini kapatın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin.
Soğanı kıyın. Tavada sıvıyağı kızdırıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip kavurun. Mercimekli bulgura salçalı karışımını ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbi-beri ekleyip yoğurun. Köfte şekli vererek servis tabağına dizin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 28.04.2021