Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fasulyeli Pilav Tarifleri > Mercimekli Bulgur Pilavı (12 adet - 3,656,262 defa bakıldı)

Mercimekli Bulgur Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mercimekli Bulgur Pilavı

Duygu Sal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2013
Mesajlar: 57
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc91098
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2013
1,762 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı yeşil mercimek
3 adet sivri biber
1 adet soğan
3,5 su bardağı su
Tuz, karabiber
2 adet domates

Tencereye rendelenmiş soğanı ve tereyağını yerleştirip 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra içine doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine bulguru ve rendelenmiş domatesi ilave edikten sonra pilavın suyunu verin. Kapağını kapatıp 20 dakika pişmeye bırakın. Suyunu biraz çekince az haşlanmış yeşil mercimekleri içine ekleyip 10 dakika daha pişirin. 5 dakika kadar demlendirip sıcak olarak servis yapın.


Fotoğraf "Karmen" tarafından gönderildi. 15.09.2014


Mercimekli Bulgur Pilavı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95904
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2014
1,761 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı kalın bulgur (pilavlık)
2 su bardağı su veya et suyu
Tuz, karabiber, pul biber

Yeşil mercimeği üzerini örtecek kadar suyla bir tencerede 15 dk haşlayınız.
Soğanları halka şeklinde doğrayarak tereyağında soğanları kavurunuz.
Üzerine hafifçe sulandırılmış salçayı ekleyerek pişiriniz.
Bulgurları ekleyerek hafifçe kavurun.
Baharatları, et suyunu ve mercimekleri ekleyerek pişirin ve demlendiriniz.
Pilavı karıştırıp şekillendirerek servis ediniz.

Not: Nane, domates, biber vb ile garnitürleyebilirsiniz.



Mercimekli Bulgur Pilavı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc100115
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2014
1,488 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağ pilavlık bulgur
1 çay bardağı yeşil yeşil mercimek
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
1 tutam kuru reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
3 su bardağı su (yarı su yarı tavuk suyu da kullanabilirsiniz)

Mercimeği geceden kaynar suyla ıslatın. Islanmış mercimeği üstünü geçecek kadar su ve bir tutam şekerle 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün.
Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağla kavurun pembeleşince ince doğranmış kırmızı biberi ekleyin bir iki tur kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin 1-2 dakika kavurduktan sonra mercimeği, suyu,tuzu,karabiberi ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. İnmesine yakın 1 yemek kaşığı tere yağı ekleyip karıştırın. Altını kapattıktan sonra kıyılmış reyhanı üstüne yayın kapağını kapatıp pilavı dinlendirin.



Mercimekli Bulgur Pilavı

şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc105278
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2015
1,426 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı az haşlanmış yeşil mercimek
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber ve kimyon

Tencereye az haşlanmış yeşil mercimeği alın üzerine 2 su bardağı suyu koyup kaynatın. Daha sonra içine bulguru ekleyip pişmeye bırakın. Bulgur mercimekle pişerken soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun ve pişen mercimekli pilavın içine ekleyip hem sıcak hem soğuk olarak ikram edin.



Mercimekli Bulgur Pilavı

brokoli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2015
Mesajlar: 22
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc113341
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2015
1,217 defa indirildi / yazdırıldı




Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği

2 Çorba Kaşığı (70 Gr) Margarin
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Adet Soğan
Tuz

Mercimeği tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Margarini tavaya alıp eritin. Kıyılmış soğanı margarine ilave edip 5 dakika kadar kavurun. Mercimeğin suyu kaynamaya başlayınca bulgur ve tuzu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin ve tencereyi ocaktan alın. İçine margarinde kavurduğunuz soğanı ilave edip karıştırın. 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktası: Pişen pilavınızın suyunu iyice çekmesi için ocaktan aldıktan sonra tencerenin üzerine kâğıt havlu kapatıp, 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.



Mercimekli Bulgur Pilavı

gurbet yolcu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc133771
Gönderme Tarihi: 01.May.2018
1,725 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Yeşil mercimekleri haşlayalım ve süzelim. Bir tencerede küp küp doğradığımız soğanları tereyağı ile kavuralım, soğanlar pembeleşince mercimekleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Daha sonra bulguru ilave edip biraz daha kavuralım. Pilavın kıvamına göre 2-3 su bardağı sıcak su ilave edip tuzunu ekleyip pişirelim.



Mercimekli Bulgur Pilavı

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145771
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
483 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su veya et suyu
Tuz

Mercimek ayıklanır ve yıkanır.
Bir tencereye konularak üzerini geçene kadar su ilave edilir ve ocağa alınarak haşlanır.
Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve kaynar su veya et suyu ilave edilir.
Pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir ve sıcak olarak servis edilir.



Mercimekli Bulgur Pilavı

beyaz ay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151573
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2020
525 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı mercimek
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su veya et suyu
Tuz

Mercimeğı ayıklayın ve yıkayın.
Bir tencereye koyarak üzerini geçene kadar su ilave edin ve haşlayın.
Ayıklanıp yıkanmış bulgura kaynar su veya et suyu ilave edin.
Kıvamını anlamak için tencerenin ortasına kaşık batırın. Dik duruyor ise pilav kıvamını alıyor demektir.
Bulgur veya suyu ilave ederek kıvamı ayarladıktan sonra pilavı suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin ve sıcak servis yapın.



Mercimekli Bulgur Pilavı

veysi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc152626
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2020
377 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kahverengi veya yeşil mercimek
8 su bardağı su
2 su bardağı pilavlık bulgur
1/4 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Üzerine:
4 adet soğan
3/4 su bardağı zeytinyağı

Mercimeği bir gece önceden üzerini iki parmak geçecek kadar suyla ıslatın. Ertesi gün süzüp üzerine 8 su bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Kaynayana dek harlı ateşte, sonra kısık ateşte yumuşayana dek haşlayın. Mercimek yumuşadığında içine yıkanıp süzülmüş bulgur, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın. Tencerede bulgurun iki parmak üstüne çıkacak kadar su olmalı. Azalmışsa kaynar su ilave edin ve bulgur yumuşayana dek karıştırmadan (yine gerekirse su ilave ederek) pişirin. Piyazlık doğradığınız soğanları bir tavaya alın. Üzerine zeytinyağını ilave edin. Yağ kızana dek harlı, daha sonra kısık ateşte, arada bir karıştırarak soğan şeffaflaşana dek yaklaşık 25-30 dakika kavurun. Pilavı servis tabağına aktarın. Üzerine yağıyla birlikte kavrulmuş soğanı döküp ikram edin.



Mercimekli Bulgur Pilavı

gümüş kap
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc154506
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2020
463 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 su bardağı iri pilavlık bulgur
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber

Mercimek haşlanır. Pişmesine yakın bulgur ilave edilir. Su mercimek ve bulgurun ölçüsüne göre ayarlanıp konulur. Tuzu da ilave edilir. Başka bir tavada kuru soğan; zeytinyağı ve tereyağıyla birlikte karamelize olana kadar kavrulur. İçine biber salçası ve pul biber eklenir. Suyunu çekmekte olan pilavın üzerine dökülür. Üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır.



Mercimekli Bulgur Pilavı

beyaz huş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.01.2021
Mesajlar: 33
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc155293
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2021
376 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı mercimek
2 soğan
2 sivri biber
1 domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
2-3 yaprak maydanoz

Mercimeği tencerede haşlayın. Soğanları kıyıp tencerede tereyağında kavurun. Biberleri ince doğrayıp salçayla beraber ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Ufak doğranmış domates, sıcak su ve bulguru ilave edin. Baharatları ekleyip kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.



Mercimekli Bulgur Pilavı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157653
Gönderme Tarihi: 09.May.2021
370 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 küçük soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su

Yeşil mercimeğimize yeterince sıcak su ekleyerek haşlıyoruz.
Mercimeğimiz pişince bulguru katıyoruz ve suyu azsa sıcak su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
Bulgurumuz pişerken bir tavaya zeytinyağını, yarım halka şeklinde doğradığımız soğanları ve tuzu ekleyip soğanlar iyice kızarana kadar yağı kızartıyoruz.
Bulgur suyu çekince altını kapatıp bir kaç yerden boşluk açıyoruz (yağ iyice sinsin diye)
İyice kızan yağımızı soğanlarla beraber bulgurun üzerine döküp bir iki karıştırıyoruz. Yemeğimiz hazır.







Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifleri Fasulyeli Pilav Tarifleri



(12 adet Mercimekli Bulgur Pilavı 3,656,262 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort