Kısa URL: https://ml.md/lc82175
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2012
1,401 defa indirildi / yazdırıldı
Türkan Dinç
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1/2 Su Bardağı Bulgur
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Su
Mercimeği bir miktar haşlayalım. Süzüp başka bir tencereye alalım. 2 bardak suyla pişmeye bırakalım. Pişmesine yakın içine bulguru katalım. Tuzu ve naneyi dökelim. Başka bir kapta tereyağını eritelim. Pilavın üzerine döküp karıştıralım.
Kısa URL: https://ml.md/lc89343
Gönderme Tarihi: 18.May.2013
1,555 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 Su Bardağı Bulgur
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Domates
İsteğe Bağlı Tuz
İsteğe Bağlı Karabiber
1 Çay Bardağı Pişmiş Mercimek
Soğanı derin bir tencerede, tereyağında pembeleşinceye kadar tuz ile kavuralım. Soğanların üzerine bulgur ve doğradığımız domatesi ilave edelim. Bulgurun üzerini kapayacak kadar su ile örtüp suyunu çekinceye kadar pişirelim. Bulgur suyunu çekince mercimek ilave edip karıştırıp servis edelim.