Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mercimekli Pilav (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mercimekli Pilav (Gaziantep)

Ebru San
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc36446
Gönderme Tarihi: 15.May.2009
3,067 defa indirildi / yazdırıldı




1 kase yeşil mercimek
Yeterince su
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
1 kase pilavlık bulgur
1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ

Yeşil mercimekleri ayıklayın ve bol suyla yıkayın. Suyunu süzmek için süzgece alın. Üzerini örtecek kadar suyla birlikte tencereye aktarın. Yaklaşık 25 dakika orta hararetli ateşte pişirin. Bu arada kabuklarının çıkmamasına dikkat edin. Piştikten sonra üzerine yeterince tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyin. Ayıkladığınız ve bol suyla yıkadığınız 1 kase pilavlık bulguru ilave edin. Çok kısık ateşte gerekirse çok az sıcak su ilavesi ile pişirin. Son olarak 1 çay bardağından iki parmak az sıvı yağ ekleyin. Birkaç dakika soncra ateşten alın. Yanında omletle birlikte servis yapın.

Not: Gaziantap yöresinde çok sık yapılan yeşil mercimekli pilav yanında buzlu ayran ve çoban salatası ve özellikle omlet ile birlikte servis yapalır.


ML® Yeşil Mercimekli Pilav için tıklayın


MERCİMEKLİ PİLAV (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40460
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009
6,146 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

500 gr. mercimek
500 gr. bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
Yarım yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
Yarım su bardağı zeytinyağı

Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dakika kaynatılır. Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dakika karıştıra karıştıra pişirilir, bulgur suyu çekene kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı yakılır. Ayrıca pişmiş pilava iki yemek kaşığı kırmızı biber serpilip, yakılmış zeytinyağı sıcak sıcak dökülüp karıştırılır. Turşu, ayran, salata ile servis yapılır.


ML® Molhatalı Aş için tıklayın




Mercimekli Pilav

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc86399
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2013
3,514 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.gaziantepmutfagi.org

1,5 bardak Antep mercimeği
1 bardak bulgur
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
I yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
1 yemek kaşığı pul kırmızıbiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Mercimeği yıkayıp 3 bardak su ile tencereye koyun, dağılmadan yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Tuzunu mercimek piştikten sonra ekleyin.
Mercimeğin suyuna domates ve biber salçasını ekleyin.
Kaynayınca bulguru ilâve edin, bulgur şişip pişme suyunu emene kadar pişirin.
Mercimekler çok fazla pişerse kabuklarından ayrılır ve tadı kaçar.
Pişme ayarına dikkat edin, yumuşamaya başladığı anda bulguru katın.
Zeytinyağı ve tereyağını birlikte ısıtın, pul kırmızıbiberi yağda çevirin ve mercimekli bulgur pilavına dökün.
Pilavı 10 dakika kadar dinlendirin, altüst ederek servis yapın.

Not: Mercimek-bulgur oranı isteğe göre değişebilir. Daha az veya daha çok mercimek kullanabilirsiniz. Su oranını mercimeğin iki misli veya biraz daha fazlası gibi düşünebilirsiniz.
Mercimekli bulgur pilavı, çoğu kez mercimekli aş veya sadece mercimekli olarak da anılır.
Bazen üstüne yağda omlet gibi pişirilmiş yumurta konur.
Bazen de ayran ile karıştırılıp ayranlı aş şeklinde yenir.
Gerçek tadını yakalamak istiyorsanız mutlaka yerli Antep mercimeği kullanın.
Yörede yetişen kırmızı mercimeğin kahverengi kabuğu alınmamış olanı, Gaziantep ürünleri satan yerlerde bulunabilir.



Mercimekli Pilav (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc86400
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2013
2,106 defa indirildi / yazdırıldı




2 SU BARDAĞI MERCİMEK
1/2 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 TANE SOĞAN
TUZ
KARABİBER
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
KIRMIZI PUL BİBER
2 SU BARDAĞI SU

Mercimekler yıkanır 2 bardak suda haşlanır mercimekler hafif pişice içine 1 kaşık salçası konur ve 5 dakika sonra 1/2 su bardagı bulgurıda atılır tuzunu,karabiberini yeterince atınız suyunu çekenedek pişirilir sonra yağını ayrı bir tavaya koyup ısıtınız soğanları soyup yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayıp yağın içine atınız ve üzerine kırmızı pul biberide attıktan sonra pişen pilava dökünüz.pilavı ocaktan aldıktan sonra dilendirip ondan sonra salatayla turşuyla servis yapıyoruz


ML® Kara Şimşek için tıklayın






Mercimekli Pilav (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Mercimekli Pilav (Gaziantep) 438,837 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort