Kısa URL: https://ml.md/lc126865
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2017
955 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yeşil bütün mercimek - 30 gr.
Pilavlık bulgur - 60 gr.
Ev şehriyesi - 15 gr.
Soğan - 30 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Tuz - 3 gr.
İyice yıkanıp yirmi dakika kadar suda haşlanan mercimeklerin suları süzülür. Sadeyağın 8/10'u ile bir tencerede bulgur ile birlikte kavrulur, su ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Suyu kaynayınca içerisine haşlanmış mercimekler, ev şehriyesi ve tuz ilave edilir. Soğan ince ince doğrandıktan sonra ayrı bir tencerede kalan sadeyağ ile pembeleşene dek kavrulur. Pembeleşen soğanlar mercimek ve bulgurla yapılan pilavın üzerine dökülerek karıştırılır. Ayran, yeşil soğan veekşiliile birlikte servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc126866
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2017
1,243 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İri yeşil mercimek - 30 gr.
Bulgur - 60 gr.
Ev şehriyesi - 15 gr.
Domates salçası - 10 gr.
Pul biber - 5 gr.
Soğan - 30 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Karabiber - 2 gr.
Tuz - 3 gr.
İyice yıkanıp yirmi dakika kadar suda haşlanan mercimeklerin suları süzülür. İnce doğranmış soğanlar bir pilav tenceresinde sadeyağ ve salça konularak kavrulur. Su ilave edilir. Su kaynayınca ev şehriyesi, bulgur, pul biber, tuz ve karabiber eklenerek pişirilmeye başlanır. Bu malzemeler kısa bir süre piştikten sonra önceden haşlanan mercimekler eklenir ve kısık ateşte suyu iyice çekinceye kadar pişirilir. Suyu çekince bir süre dinlenmeye bırakılan pilav ayran, yeşil soğan, turp ve ekşiliyle servis edilir.