|
Mercimekli Pilav |
|
yenidoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc95082
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2014
1,657 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı yeşil mercimek
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Kimyon, tuz, karabiber
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
Yeşil mercimekleri üzerine geçecek kadar suda 5 dakika kadar kaynatıp suyunu süzün. Tencerede rendelenmiş soğan ve 1 çorba kaşığı tereyağı ve salçayla 3 dakika kavurun. Üzerine tekrar su döküp yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağı ve pirinçleri 5 dakika kavurup üzerine 4 bardak su döküp 25 dakika kaynatın. Daha sonra servis tabağına alıp üzerine pişen yeşil mercimekleri koyup ikram edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.08.2021
|
Mercimekli Pilav |
|
nüvide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72398
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012
2,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
1 bardak yeşil mercimek
1 tereyağ
5 yemek kaşığı su
3 tuz
Önce mercimeği haşlıyoruz. Tereyağını eritip su ve tuz ekleyip kaynayana kadar bırakıyoruz.. Kaynayan suya pirinç ve yeşil mercimeği ilave diyoruz.. Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 10 dk. demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
Mercimekli Pilav |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65298
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,332 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı mercimek
6 çorba kaşığı katıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
Ayıkladığınız pirinçleri ılık tuzlu suda bir süre ıslatınız. Kullanacağınız mercimeği bir gün önceden ayıklayıp soğuk suda bekletiniz. Dinlendirdiğiniz mercimeği, iyice yıkayıp tuzlu suda haşlayınız. Mercimekler yumuşayınca tencereyi ateşten indiriniz. Mercimekleri, sudan ayırınız. Suyu kullanılmak üzere saklayınız. Öte yandan ıslattığınız pirinci bol sudan geçirerek yıkayınız. Temiz su elde edince iyice süzünüz. Pilav tenceresine yağı koyup eritiniz. Pirinçleri şef-faflaşıncaya kadar bu yağda kavurunuz. Haşladığınız mercimekleri pirince ilave edip kavurmaya devam ediniz. Mercimeği haşladığınız ve koyu renk almış sıcak sudan üç bardak alarak tencereye dökünüz. Önce orta, sonra hafif ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişiriniz. Pilav suyunu çekince ateşten alıp, bir havluyla örtüp demlendiriniz. Sofraya alırken karıştırıp sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: Bu pilavın yanında zarı çıkarılmış kırmızı soğan yenir.
|
MERCİMEKLİ PİRİNÇ PİLAVI |
|
eminem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2008
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc20812
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2008
2,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye 6 su bardağı su koyup kaynatınız. Mercimeği katıp hafif hararetli ısıda pişirerek biraz yumuşatınız. Yağ, tuz ve pirinci ilâve ediniz. Hafif hararetli ısıda 25-30 dakika pişirip, demlendiriniz.
|
MERCİMEKLİ PİLAV |
|
tamur
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc19771
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2007
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 bardak pirinç,
1/2 bardak yeşil mercimek,
4 bardak su (tavuk veya et suyu)
2 kaşık yağ.
Yapılışı:
1- Mercimeği bir tencereye koyup üzerine soğuk su koyup su ısınmağa başlarken hemen iki elinizi birden tencereye sokup mercimeği oğuşturarak kabuklarını çıkarmağa çalışınız.
2- Bu işleme eliniz suya dayanmıyacak hale gelinceye kadar devam ediniz.
3- Su çok sıcak olunce tencereyi ateşten alıp yine kabuklarını çıkarmağa çalışınız.
4- Bol ılık suyla birkaç defa yıkayarak kabukların gitmesini temin ediniz.
5- Pilavın suyunu bir tencereye koyup tuz ve yağını ilave ettikten sonra mercimeği koyup kaynatınız.
6- Su mercimekle bir taşım kaynayınca istediğiniz şekilde ıslattığınız pirinci ilave edip pilavı pişiriniz.
7- Dinlendikten sonra karıştırıp servis tabağına boşaltıp servis yapınız.
NOT: Bu pilavı kırmızı mercimekle de yapabilirsiniz, pilavın suyunu tencereye koyunca ayıklanmış yıkanmış, kırmızı mercimeği de içine atıp pilavı pişirmek lazımdır.
|
MERCİMEKLİ PİRİNÇ PİLAVI |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9574
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
7,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:2 bardak pirinç, 1/2 bardak yeşil mercimek, 4 bardak tavuk veya et suyu, 3 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber.
Mercimeği akşamdan ıslatan. Ertesi gün haşlamaya koyun. El dayanacak, sıcaklığa gelince oğuşturup kabuklarının çıkmasını sağlayın suyunu süzdürün. Ölçülü et suyu ile mercimeği tekrar ateşe soyun. Kısık ateşte pişirin, içine yağ ile temizlenmiş ve süzülmüş pirinç, tuz, karabiber koyun. Kısık ateşte suyunu çektirin. Demlendirip karıştırın ve servis yapın.
|
Mercimekli Pilav |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc8824
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2006
2,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı yeşiı mercimek
Tuz.
YAPILIŞI: Tencereye margarini alıp, eritin. Soğanları yemeklik doğrayıp karıştırarak kavurun.
Bulguru ayıklayıp yıkayın. Tencereye ekleyin. Soğanla beraber kavurun. Sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın.
Bulgurların suyunu çekmesine yakın, mercimeği ilave edin. Pilav iyice demlenince tencereyi ocaktan alın.
|
MERCİMEKLİ PİLAV |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2680
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
2,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş)
1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç
7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş)
1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır)
1 çay bardağı soya yağı
Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz
1/2 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Teflon tencereye 1/2 çay bardağı soya yağı koyun. Havuçları kızartın ve tencerede bırakın. Başka bir tençereye kalan yağı koyun. Isınınca içine tavuk etlerini atın ve karıştırın. Suyunu çekince küp şeklinde doğranmış havuçlar ve taze fasülyeden atıp tuz ilave edin, hepsi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun ve ateşi kapatın. Pirinç, haşlanmış mercimek, karabiber ve kırmızı biberi de katarak iyice karıştırın. Bu karışımı teflon tenceredeki havuçların üzerine yayın ve dört bardak sıcak su dökün. Kaynamaya başlayıca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, 5-6 dakika dinlendirin Servis tabağına ters çevirin Havuçların aralarına maydanoz dalları yerleştirin. Sıcak servis yapın.
ML® Yeşil Mercimekli Pilav için tıklayın
|
|