Kısa URL: https://ml.md/lc76743
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2012
1,352 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Bardak önceden ıslatılmış pirinç
1 Çay Bardağı haşlanmış mercimek
2 Yemek Kaşığı sana klasik kase
2 Bardak su
1 Çay Kaşığı tuz (suyuna katılır)
Tavada sana margarin eritilir. Pirinçler atılır. 5-10 dakika kavrulur. Su, tuz ve haşlanmış mercimek ilave edilir. Suyu pişene kadar ocakta kalır.
Kısa URL: https://ml.md/lc78730
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2012
1,386 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Bardak Pirinç
1 Adet et suyu
1 Çay Bardağı mercimek
2 Bardak su
Önce mercimeği iyice haşlayın. Önceden ılık suyla ısladığınız pirinci sanayı erittiğiniz tencereye dökün. Yanlarından ortasına doğru kavurun. Suyu kaynatın içinde et suyunu eritin. Kavrulmuş pirincin içine mercimekle beraber katın. Yavaşca karıştırın. Orta ateşte pişirelim. Pişince bir havluyu tencerenin ağzına örtüp kapağı kapatın. Böylece demlenir.