|
Mercimekli Tepsi böreği |
|
mişmiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc28383
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
4,982 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
İçi için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Sıvı malzemesi
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Önce iç hazırlanır; soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine haşlanmış mercimek ve diğer iç malzemeleri eklenir. 5 dakika sonra ateşten alınır. Yağlanmış tepsiye birinci yufka buruşturarak bırakılır. İkinci yufka yerleştirilir. Soğumuş iç yayılır. Üçüncü yufka konur. Sıvı karışımdan konur. Son yufka düzgün bir şekilde bırakıldıktan sonra kalan sıvı karışım gezdilir. Kare kare kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Mercimekli Tepsi Böreği |
|
dadı kalfa
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53822
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2010
1,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
İçi için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı tuz
Mercimek düdüklüde yumuşayana kadar haşlanır. Tavaya sıvıyağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine suyu süzülmüş mercimek, tuz ve pul biber katılır, 2-3 dakika daha çevrilir. İç ateşten alınır, soğumaya bırakılır. Süt, yumurta ve sıvıyağ bir kapta çırpılır. Tepsi yağlanır, ilk yufka tepsiye buruşturarak yerleştirilir. Üzerine sütlü karışımdan gezdirilir. İkinci yufka da buruşturarak konur. Mercimekli iç yayılır. Üzerine kalan 2 yufka aralarına sütlü karışım koyarak aynı şekilde hazırlanır. Kalan sütlü karışım en üste dökülür. Börek kare kare kesilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
|