Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Meyan Şerbeti (Diyarbakır)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Meyan Şerbeti (Diyarbakır)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174504
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı




İrfan Rıza Yazıcıoğlu

Yarım kg meyan kökü
2 litre su
2 kabuk tarçın
10 adet karanfil

Kökler önce yıkanır.
Kökler iyice döverek ezilir.
Kökler tarçın ve karanfile suya ıslanıp 4-5 saat bekletilerek süzülür.
Soğuk içilir.



Meyan Şerbeti (Diyarbakır)

mükemmel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.02.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc131648
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2018
1,565 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Meyan kökleri ayıklanıp (toprak ve artıklarından) iyice yıkanır.
Kökler ezilinceye kadar dövülür.
Bir su bardağı su ilave edilerek süzülür.
Derin bir kaba konularak üzerine 8-10 bardak su katlanır.
3-4 saat kadar bekletilir.
Bekleme sırasında kökler kabın bir kenarına bırakılarak aynı su üzerlerine birkaç kez dökülür, tadının ve renginin daha iyi olmasını sağlanır.
Renk,tat ve kokusu suya geçince servis yapılır.
Köpüklü olması için çok az karbonat ilave edilir.

Not: Meyan şerbeti yaz boyunca ve ramazan ayında Diyarbakır’da sevilerek tüketilen bir içecektir. Meyan şerbetinin mide ve böbrek hastalıklarında faydalı olduğu söylenmektedir.


Fotoğraf "pandemir" tarafından gönderildi. 28.04.2020






Meyan Şerbeti (Diyarbakır) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Meyan Şerbeti (Diyarbakır) 6,049 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort