|
|
Meyve Kokteyli |
|
Hafize Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc65494
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
1,924 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kavun
10 adet kayısı
6 adet çilek
10-15 adet kiraz
2 adet kivi
1 kutu krem şanti
1/2 su bardağı süt
Karışık meyve suyu
Kullanacağınız küçük kapların üçte birini meyve suyuyla doldurun. Kavunu büyük dilimler halinde, kayısıları ve kivileri ise küçük parçalar halinde kesip kaplara bölüştürün. Kiraz ve çilekleri bütün olarak koyun. Krem şantiyi sütle çırparak kaplara bölüştürün.
|
MEYVE KOKTEYLİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62890
Gönderme Tarihi: 01.May.2011
2,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gr (1 4 su bardağı) toz şeker
3/4 su bardağı su
1+1/2 çorba kaşığı limon suyu
1 büyük elma (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış)
1 büyük armut (kabuğu soyulup, sert kısımları ayıklanarak doğranmış)
1 büyük portakal (kabuğu soyulup, beyaz kısımları çıkarılarak doğranmış)
1 büyük şeftali (kabuğu soyulup, çekirdeği çıkarılarak doğranmış)
1 muz (kabuğu soyulup yuvarlak dilimlenmiş)
1/4 küçük kavun (kabuğu ve çekirdekleri ayıklanıp doğranmış.
Küçük bir tencereye, şeker, su ve limon suyunu koyup, şekeri ağır ateşte sürekli karıştırarak eritiniz. Şeker eriyince ateşi açıp, şurubu 2-3 dakika kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakınız.
Şurubu bir servis kasesine döküp, doğranmış meyveleri ekleyiniz. Gümüş yada çelik bir çatalla karıştırıp, buzdolabında yarım saat soğutunuz. Kaseyi buzdolabından çıkarıp, yavaşça bir-iki kez karıştırarak servis ediniz.
|
|
MEYVE KOKTEYLİ Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|