Kısa URL: https://ml.md/lc50278
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2010
2,312 defa indirildi / yazdırıldı
Meyve püresi değişik birçok tatlılar için gereklidir. Eğer çok ince ve sulu olursa tatlının kıvamını bozar. Koyu olmalıdır. Meyveler bir tencerenin içinde ateşin üstüne oturtularak, güveçte ya da ılık fırında 180°C'de pişirilebilir. Şeker, meyvelerin kabuklarını sertleştireceğinden meyveler tümüyle pişmeden katılmamalıdır. 450 gr taze meyveden yaklaşık 300 gr püre çıkar.
3 adet elma
1 adet armut
2 adet muz
1/2 çay kaşığı tarçın
1 pişirici blender ölçeği su
Elma ve armudu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın. Cam hazneye elma, armut, muz ve suyu koyun.
Sos yapma programını 20 dakika çalıştırın.
Programın son 5 dakikasında tarçını ekleyin.
Program tamamlandığında meyve püreniz hazırdır.