|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2688
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
3,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr toz seker
125 gr margarin
3 yumurta
150 gr un
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay bardagi kuru uzum
1 cay fincani ceviz
1 tatli kasigi tarcin
1 tatli kasigi karanfil
1 tatli kasigi yeni bahar
1 tatli kasigi hindistancevizi rendesi
2 rendelenmis havuc
dilediginiz kadar meyva sekerlemesi
Sekeri ve margarini bir kap icinde mikserle kremamsi bir gorunus elde edene kadar karistirin, ardindan yumurtalari ekleyin, unu 2 defa eleyin tum baharatlari, cevizi, sekerlemelri, havuc rendesini ekleyin ve karistirin, kabartma tozunu ekleyin, didortgen derin bir kalibi yaglayin ve unlayin, ve kaliba kek hamurunu dokun, onceden isitilmis 165 derecelik firinda 35 dakika pisirin, ve pistikten 15 dakika sonra bir aliminyum folya yardimiyla sarin, bu sekilde 30 dakika bekledikten sonra buzdolabinda 3 saat bekletin ve servis yapin.
ML® Yaz Meyveli Kek için tıklayın
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2689
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
3,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
200 gr margarin, eritilmiş
3 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya
1 tutam tuz
Şeker, tuz ve eritilmiş margarini çırpın, yumurta ilave edip, un ve diğer malzemeleri katın. Üzerine limon ya da portakal kabuğu rendeleyin, bir kahve fincanı kuru üzüm, portakal ve incir şekerlemesi koyup, biraz ceviz rendesi serpin. 15 dakika harlı, daha sonra 40 dakika normal ateşte pişirip, fırından alın. Üzerine hafif toz şeker serpip, servis yapın.
ML® Meyveli Kış Keki için tıklayın
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4489
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
3,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı hindistancevizi
½ su bardağı kuru meyva şekerlemesi
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Üzeri için karamel sos
Oda ısısında yumuşamış tereyağı ve şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Ayrı bir kapta süt ve yumurtayı çırparak ağır ağır karışıma ilave edin. Un, kabartma tozu ve kuru meyve şekerlemesini hamura katın. En son hindistancevizini ilave edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 °C ısıtılmış fırında pişirin. Kalıptan çıkarıp üzerine karamel sosu döküp servis yapın.
|
Meyve Şekerli Kek |
|
elvansapmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc22047
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker
Bir avuç meyve şekerlemesi
1/2 paket vanilya
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayınız.
Bakır bir kapta yumurta ile şekeri çarparak koyu boza kıvamına geliriniz. Meyve şekerlemesini elenmiş una ilâve edip, ikisini birden hamura katıp yavaşça karıştırınız, Hamuru kalıba döküp düzeltiniz. Orta hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Keki kalıptan çıkartıp servis tabağına yerleştirip üzerine pudra şekeri serpiniz.
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
kaptanınaşkı
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2008
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc22263
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2008
4,351 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
3 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
5 yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 kahve fincanı kuru üzüm
2 kahve fincanı kırılmış fındık
1 kahve fincanı portakal kabuğu şekerlemesi
1 kahve fincanı incir şekerlemesi
1 çay kaşığı vanilya
Margarini eritip soğutun. Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.
Un, kabartma tozu, süt, hindistancevizi, kuru üzüm, fındık, vanilya ve her iki şekerlemeyi derin bir kapta karıştırın. Yumurtalı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.
Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp hafifçe un serpin. Hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
irem72
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2008
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25322
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2008
2,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr yaş maya
50 gr tereyağı
250 gr ılık süt
500 gr un
1 su bardağı şeker
3 yumurta Meyveler:
50 gr portakal kabuğu şekerlemesi
50 gr incir şekerlemesi
100 gr kuş üzümü
100 gr ceviz
1- Sütün içinde maya eritilir. Yağ, yumurta, şeker, unun yarısı konarak mikserde iyice çırpılır. Mayalandırılmaya bırakılır.
2- Mayalandıktan sonra geri kalan unla birlikte, küçük kesilmiş şekerlemeler, dövülmüş ceviz ve kuş üzümü ilave edilerek yoğrulur. Kek kıvamında veya biraz daha katı olabilir.
3- Yağlanmış büyükçe bir kek kalıbına veya tepsiyedökülürBirmüddetmayalandıktan sonra ısıtılmış fırında pişirilir.
4- Piştikten sonra sıcakken üzerine tereyağı sürülüp, toz şeker serpilir.
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
şakayık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Sincan Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37650
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2009
2,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
1 küçük paket margarin
4 çorba kaşığı un
1 fincan ince çekilmiş badem veya fındık
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı yeşil fıstık
50 gr. meyve şekerlemesi
1 tatlı kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
Yağı ve pudra şekerini porselen bir kaseye koyup beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtanın akını bir tencereye ayırıp sarılarını yağ ve pudra şeker içine koyup karıştırın. Yumurta aklarına bir tutam tuz atıp katı kar haline getirin. Sonra ikisini birbirine katıp karıştırın. Ilık sütü, çekilmiş badem, fıstık ve meyva şekerlemesi ile kakao ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın. En son unu da koyup tekrar iyice halloluncaya kadar karıştırın. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına koyup orta hararetli fırında 30-40 dakika pişirin. Kontrolünü yapıp fırından alın. Hafif soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
miray
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc38212
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2009
3,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr yağ
150 gr kuru üzüm
200 gr. şeker
150 gr. meyve şekerlemesi
250 gr. un
150 gr. limon veya portakal kabuğu reçeli
4 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
Bir fiske tuz
Yarım paket kabartma tozu
Yağ, şeker, tuz bir kase içinde yumurta teli ile iyice çarpınız.
Yumurtaları teker teker ilâve ediniz. Kabartma tozu karışmış unun 2/3 elenmiş olarak ilâve ediniz.
Üzüm ve meyve şekerlemesini ilâve ediniz.
Geri kalan unu meyve şekerlemesi ince kıyılmış olarak üzüme karıştırınız.
İçine kâğıt yayılmış düz bir kalıba başaltınız. Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz.
Pişerken kekin ortası yağa batırılmış bir bıçak ile uzunlamasına doğru hatırınız kuru çıkarsa pişmiş demektir.
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
1969
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2009
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43139
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2009
2,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
175 gr. şeker
150 gr. un
90 gr. tereyağı
İç malzemesi:
375 gr. krema
1 parça rendelenmiş çikolata
4 çorba kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi
2 çorba kaşığı meyva şekerlemesi
üzeri için:
1 paket çikolatalı tatlı
3 çorba kaşığı kıyılmış badem
Bir kabın içinde yumurta ve şekeri yumurta çırpıcısı ile çırpın. Bu kabı içinde su kaynayan başka bir tencerenin içine koyun. Ateşi kısın ve yumurtalı karışımı 5 dakika kadar bu kaynar suyun içinde çırpın. Bu arada yumurtalı karışım hafif ısınacaktır. İçinde kaynar su bulunan tencereyi ateşten indirin. Karışımı karıştırmaya devam edin. Yumurtalı karışım kalınlaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Unu eleyerek koyun. Tereyağını katın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayın. Bu malzemeyi kalıba dökerek 20-25 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkararak soğr un. Sonra keki enine olarak dört eşit parçaya bölün. Meyva şekerlemelerini ve kremayı karıştırın. Her kek tabakasının arasına bu malzemeden sürün. Çikolatalı tatlıyı üzerinde tarif edilen şekilde pişirin. Kekin üzerine ve kenarlarına çikolatalı tatlıyı sürün. İnce kıyılmış bademi serpin. Soğumaya bırakın.
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
Çatladıkapı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Alaçatı/Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc65887
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2011
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
150 gr. tozşeker (6 çorba kaşığı)
100 gr. un (3 çorba kaşığı)
150 gr. İnce çekilmiş badem veya fındık
150 gr. meyve şekerlemesi
Yarım paket küçük margarin
Yarım paket kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yumurta ile şekeri hafif ateş üzerinde çarparak ezilmiş yoğurt kıvamına getiriniz.
Sonra bu karışıma unu, çekilmiş badem veya fındığı, doğranmış şekerlemeyi, vanilyayı, kabartma tozui katıp, karıştırınız.
Yağı hafifçe eritip, onu da ilâve ediniz.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp, hafif ısılı fırında pişiriniz.
Kontrolünü yaptıktan sonra fırından alıp, soğutunuz.
Hafif soğuyunca kalıptan çıkarıp, üzerine pudraşekeri serpip, servis yapınız.
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75676
Gönderme Tarihi: 12.May.2012
2,913 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
4 adet yumurta
375 gr. tozşeker
1 su bardağı yoğurt
125 ml. eriltilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
375 gr. un (3 su bardağı)
1 paket vanilin
1 adet limon (kabuğu rendelenmiş)
1/2 su bardağı karışık meyve şekerlemeleri (incir, kiraz, portakal)
1/2 su bardağı kuru üzüm (yıkanmış)
Fırınınızı 180°C'ye getirip, ısıtın. Bir kek kalıbını yağlayıp, unlayın ve ters çevirerek fazla ununu silkeleyin. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyarak şeker eriyinceye kadar mikser ile yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
Karışıma, yoğurdu ve eritilmiş margarini katarak 1-2 dakika çırpın. Kabartma tozunu, unu, vanilini ve limon kabuğu rendesini ekleyerek çırpmayı 5-6 dakika daha sürdürün.
Meyve şekerlemelerini küçük parçalar halinde doğrayın. Kuru üzümleri ve meyve şekerlemelerini kek hamuruna katıp, bir spatula ile karıştırarak hamurun her tarafına eşit dağılmalarını sağlayın. Kek hamurunuzu yağlanıp unlanmış kalıba boşaltın. Sıcak fırına sürerek 40 - 45 dakika pişirin. Bu süre sonunda kekin pişip pişmediğiniz anlamak için ortasına bir kürdan batırın. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Eğer nemli ise pişirme süresini uzatın.
Pişen keki fırından çıkarın. Keki kendi kalıbında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121126
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016
1,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
250 gr. margarin
2 çorba kaşığı süt
1 su bardağı tozşeker
4 yumurta
3 su bardağı un
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
250 gr. karışık meyve şekerlemesi
75 gr. hindistancevizi rendesi
1 küçük muz
Margarin, tozşeker ve yumurtaları bir kasede karıştırıp, üstlerine un ve kabartma tozunu eleyin. Meyve şekerlemesi parçalarının 60 gramını ve hindistancevizi rendesinin15 gramını süsleme için bir kenara ayırın. Kalan hindistancevizi rendesi, kalan meyve şekerlemesi parçaları, muz parçaları ve sütü, kasedeki karışıma ekleyip, tahta bir kaşıkla önce iyice karıştırın; sonra da pürüzsüz hamur kıvamı alıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız bu hamuru kalıba aktarıp, yüzeyini düzleştirdikten sonra, kalıbı fırına vererek, keki altın sarısı bir renk alıncaya ve parmakla dokunulduğunda iyice sert gelinceye kadar (yaklaşık 2 saat) pişirin.
|
Meyve Şekerlemeli Kek |
|
tıfıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128803
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2017
813 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
180 g tereyağı
3 yumurta
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
165 g toz şeker
110 g kek unu
50 g un
40 g toz badem
Üzeri için:
200 ml krema
50 g pudra şekeri
1 paket vanilya
150 g meyve şekerlemesi
60 g fındık
Krema için vanilya çubuğunu kopmayacak şekilde uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartın ve sos tenceresine aktarın. Süt ekleyip ısınmaya bırakın. Yumurta sarıları, şeker ve nişastayı bir kasede çırpın. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Karışımı süzerek tekrar sos tenceresine alın ve yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Hamurun ¼ ünü ayırın. Kalanını yağlayıp hafif un serptiğiniz kelepçeli kek kalıbına kenarları yüksek olacak şekilde yayın. Kremayı üzerine aktarın. Erikleri kremanın üzerine yerleştirin. Ayırdığınız hamuru eriklerin üzerine yayın. Yumurta sarısı ile suyu çırparak hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtıılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
|