|
Meyve Şişleri |
|
ipek yolu
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc136074
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2018
888 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çilek
Şeftali
Mango
Üzüm
Yaban mersini
Kiraz
İri meyveleri tane meyvelerle aynı boya gelecek şekilde doğrayın.
Çöp şişlere renk uyumuna dikkat ederek dizin.
Buzdobında soğutarak servise sunun.
|
Sıcak Meyve Şişleri |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68176
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2011
1,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 yarım kayısı
6 büyük muz (kabukları soyulup, her biri 3'e bölünmüş)
2 armut (kabukları soyulup, kalın dilimlenmiş)
2 portakal (kabukları soyulup, dilimlere ayrılmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
1 çorba kaşığı şeker
Marinadı:
1/2 su bardağı portakal suyu
1/2 su bardağı limon suyu
2 çorba kaşığı süzme bal
Marinadı hazırlamak için, portakal suyu, limon suyu ve süzme balı büyük bir kasede karıştırınız. Meyveleri kaseye ekleyip, 1 saat marinadda dinlendiriniz. Bir delikli kepçeyle, meyveleri marinaddan süzerek çıkarıp, sırayla 8 şişe geçiriniz. (Marinadı saklayınız.)
Izgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız.
Eritilmiş yağı bir fırçayla meyvelerin üstüne sürüp, şekeri serpiniz. Şişleri 6-7 dakika, meyvelerin yanmamaları için sık sık çevirerek ızgara ediniz. Şişleri ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz. Ayırdığınız marinadı küçük bir tencerede, orta ateşte ısıtınız. Tencereyi ateşten alıp, içindeki sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltınız. (Sosu kaynatmamaya dikkat ediniz.)
Meyveleri şiş kebabları, yanında ısıtılmış sosuyla servis ediniz.
Not: Yanında karışık dondurma ile servis edebilirsiniz.
|
Meyve Şişleri |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc6077
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2006
2,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket vanilya
150 gr tozşeker
50 gr margarin
150 gr labne peyniri
200 gr süt kreması
1 tatlı kaşığı instant kahve
1 kg meyve (örneğin; ananas, kayısı, çilek, muz)
8 metal şiş
Alüminyum kaplar için yağ
Vanilyalı kahve sosu için şekeri margarin ile birlikte kısık ateşte karıştırarak karamelize edin. Vanilya, labne, süt kreması ve kahveyi ilave edip kaynatarak karıştırın. Ardından ağzı kapalı bir kapta buzdolabında bekletin.
Meyveleri yıkayıp temizleyin veya soyun. 2 - 3 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Limon suyunu meyvelerin üzerine serpin ve değişmeli olarak şişlere dizin. Buzdolabında bekletin.
Servis yapacağınıza yakın şişleri hafif yağlanmış alüminyum kapların içinde mangalda yada firin izgarada 5 dakika pişirin.
|
|