|
|
Meyve soslu krem bavaryen |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18685
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2007
2,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
Krem:
1 litre süt,
1 çubuk vanilya,
6 yaprak jelatin (beyaz),
5 yumurta sarısı,
100 g ince taneli toz seker,
çeyrek litre krema.
Kivi sos:
4-5 olgun kivi,
1 - 2 yemek kasığı seker.
Mango sos:
2-3 olgun mango,
1-2 yemek kaşığı şeker,
limon suyu.
Fazladan: Kumguat, physalis, karambol gibi egzotik meyveler, nane yaprakları.
Krem: Sütü soğuk sudan geçirmiş bir kaba dökün. Çubuk vanilyayı boyuna yarıp süte ilave edin. Sütü bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın. Jelatini soğuk suya bastırın.
Yumurta sarılarını ve şekeri bir kapta köpük haline gelene dek çırpın. Vanilyayı sütten çıkarın, sütü devamlı karıştırarak yumurtalı şekerle köpüğe katın. Kabı benmariye oturtun, ateşe koyun ve kaynama noktasına gelene dek devamlı karıştırın. Krem koyulaşmaya yüz tutunca sıkılmış jelatini karıştırıp eritin.
Kabı benmariden alıp buzlu su dolu bir tencerenin içine oturtun. Soğuncaya kadar karıştırın, koyulaşmaya yüz tutunca krema ilave edin. Kremi soğuk sudan geçirilmiş bir kaseye koyun, kaseyi buzdolabına kaldırın.
Kivi sos: Kivvileri soyup çatalla ezin, şeker koyun.
Mango sos: Meyveleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ezin. Limon suyu ve şeker koyun. Sosları 6 tabağa bölüştürün, kremden iki kaşığın yardımı ile küçük toplar kesin. Topları sosun üstüne oturtun. Egzotik meyvelerle dekore edin.
|
Meyve Soslu Bavarua |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc5422
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 su bardagı süt
1 su bardagı toz şeker
4 adet yumurta
5 adet jelatin
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Mevsimine göre meyve (portakal, elma, kivi, muz, ananas)
YAPILIŞ TARİFİ
Şeker, un, limon kabugu rendesi, yumurta sarılarını bir tencereye koyup
iyice karıştırın. Süt ilave ederek ateşe koyun. Muhallebi kıvamına gelinceye
kadar pişirin.
lslatılmış jelatin yapraklarını koyup, eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta
yumurta aklarını bir fiske tuzla katı kar haline gelene kadar çırpın. Diğer
kremaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edin. soğuyunca içine küçük küçük
doğranmış meyveler koyun. Yağlanmış toz şeker serpilmiş kalıba boşaltın.
Buzdolabında dondurup kalıbı sıcak suya koyun. Servis tabagına ters
çevirin. Üzerine boza kıvamına getirilmiş herhangi bir meyve marmelatı
dökerek süsledikten sonra servise sunun.
|
|
Meyve Soslu Bavarua Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|