Kısa URL: https://ml.md/lc98464
Gönderme Tarihi: 23.May.2014
3,989 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Sağlıklı, olgun, taze veya soğukta muhafaza edilmiş bir veya birkaç çeşit meyveden elde edilen, elde edildiği meyvenin tipik renk tat ve koku özelliklerini gösteren ürünlerdir. İçindeki meyve suyu oranı yüzde 100'ü bulur.
Taze meyve suları; portakal, greyfurt, elma, üzüm vb. gibi meyvelerin mekanik veya manuel sıkacaklarla sıkılmasıyla elde edilir.
Taze meyve sularının en büyük özelliği içindeki meyve suyu oranının % 100 olmasıdır.
Bilindiği gibi taze meyveler içerdikleri vitamin çeşitliliği ve oranları ile insan sağlığı acısından son derece önemlidir. Taze meyve suları elde edildikten kısa süre sonra servis edilmelidir ki içerdikleri vitamin grupları kaybolmadan misafirlerimize servis edebilelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc32803
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2009
2,011 defa indirildi / yazdırıldı
Çeşitli meyvaların içine hiç bir şey karıştırılmadan tabii olarak sıkılıp taze taze içilmesi de en az ayran kadar faydalıdır. Konsantire meyva suları yani birnevi konserve suları vitamin bakımından tazeleri kadar iyi netice vermezse de gene de zararlı değil oldukça faydalı birer içecektirler. Üzüm suyuna Şıra denilir. Bunun hardalla karıştırılarak yapılmışına Trakya taraflarında hardaliye denir ve uzun süre kış aylarına kadar sağlanabilir. Portakal mandalina elma greyfurt, havuç; domates suları da faydalı içkiler olarak bilinirler.