|
MEYVELİ DONDURMA |
|
müveddet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2007
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc19988
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2007
13,366 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çay bardağı toz şeker
4 tane muz
3 dilim ananas (konserve)
2 kaşık soyulmuş ve kavrulmuş fındık
2 yumurta
3 bardak süt
4 kaşık krem şanti
1 paket vanilyalı şeker
1 Bir tencerede yumurta ile şekeri çırparak köpürtün.
2 Buna vanilyalı şeker, tuz ve sütü ilave edip kaynatın.
3 Tencereyi ateşten indirin, soğumaya bırakın.
4 Soğuyunca telden geçirdiğiniz muz ve tavla zarı gibi kesilmiş ananasla dövülmüş fındık katın.
5- Krem şantiyi de ilave edip tümünü elektrikli dondurma makinesine dökün ya da bir pasta kalıbına koyup buzluğa yerleştiriniz.
6- Yarım saat sonra karıştırıp 2 saat daha buzlukta bırakın.
|
Meyveli Dondurma |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1432
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006
3,083 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket vanilya
100 gr. süt
3 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı bal
500 gr. kremşanti
2 şeftali
150 gr. böğürtlen
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
4-5 adet gofret
Sütü bir tencerede ısıtın. Vanilyayı ekleyin, yumurta sarısı ve balı bir kapta çırpın. Üzerine sıcak sütü dökün, karışımı hafifçe katılaşıncaya kadar çok düşük ateşte iyice çırpın. Dibinin tutmamasına dikkat edin. Kıvama geldiğinde soğumaya bırakın. Krem şantiyi hazırlayıp, karışıma yedirin. Karışımı 2-3 saat buzlukta tutun. Şeftalileri yıkayı çekirdeklerini ayıkladıktan sonra dilimleyin. Böğürtleni yıkayın, meyvelerin üzerine limon suyu ve pudra şekeri serpip karıştırın. Buzdolabından çıkarttığınız dondurmanın üzerine bu meyveleri ve sosu dökerek servis yapın.
|
MEYVELİ DONDURMA |
|
müveddet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2007
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc19966
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2007
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
250 gr. taze mevsim meyvesi,
2,5 çay bardağı şeker,
yarım limon,
3 fincan kremşanti.
Yapılışı:
1- Soyulup çekirdeği çıkarılmış meyveleri üzerine şeker ekleyerek hafif ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin.
2- Limon suyunu da döktükten sonra iyice soğuyuncaya dek bekleyip daha sonra krem şantiyi içine karıştırın.
3- Dondurmalığınız olduğu takdir de dondurmalığa eğer yoksa buz kalıbının bölümlerini çıkararak buz kalıbının içine veya alüminyum bir pasta kalıbına iyice yayarak koyun ve soğutucunuzun buzluğuna yerleştirin.
4- Dondurmalığa koymadığınız takdirde ara ara kontrol ederek yanlarından buzlanmaya başladığı zaman tahta bir spatula ile karıştırarak dondurun.
|
MEYVELİ DONDURMA |
|
ferdi
Aşçı
Kayıt: 29.07.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc38620
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2009
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. meyve suyu
150 gr. şeker
1 tatlı kaşığı ararot
Çok az su
Şekeri bir kap içinde çok az su ile pişiriniz.
Yarım bardak kalıncaya kadar (marmelât kıvamında).
Soğutunuz ve meyve suyu ilâve ediniz (Ararotu içine katarak)
Buzdolabının dipfriz büölümüne koyunuz 10 dakika ara ile üç kez çıkartınız kaşıkla eziniz, karıştırınız tekrar koyunuz.
Böylece kâselerde servis ediniz.
|
Meyveli Dondurma |
|
arkın
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc128397
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2017
1,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
8 adet çekirdeksiz üzüm
5 adet çilek
8 adet böğürtlen
1 yemek kaşığı damla çikolata
2 top damla sakızlı dondurma
Üzümleri ikiye bölün, çilekleri küçük küçük doğrayın. Sadece böğürtlen tane olarak kalsın. Bu meyveleri karıştırdıktan sonra dondurma kupunun dibine önce biraz dondurma koyun. Sonra karışık meyveleri katın. Üzerine tekrar dondurma koyup üzerine bir kat daha meyveli karışımdan dökün. Kalan dondurmayla üstlerini kapatın. Son olarak damla çikolatayla süsleyip servis yapın.
|
|