Kısa URL: https://ml.md/lc143444
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019
539 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
16 yemek kaşığı toz şeker
Vanilya
Ceviz
Çilek
Soğuk süte irmiği ve şekeri ekleyip muhallebi yapın. En son vanilyasını ekleyin, biraz karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Kaselere meyveyi doğrayın, biraz da ceviz ekleyin. Üzerlerine muhallebiyi pay edin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra kaseleri ters çevirip tatlıyı çıkarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc162265
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2022
773 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
İrmikli Muhallebi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
2-3 adet küp doğranmış şeftali
1 adet küp doğranmış muz
8-10 adet frambuaz
10-15 adet yaban mersini
1.5 su bardağı
3 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1.5 çorba kaşığı mısır nişastası
İrmikli muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa oturtup kaynaya kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Geniş bir cam kabı hafifçe ıslatın. Muhallebiyi içine döküp üzerini düzeltin. Diğer taraftan meyveli kat için derin bir tencerede 1.5 su bardağı su ve şekeri kaynatın. Şeftali ve muzu küp doğrayıp diğer meyvelerle beraber şekerli suya ekleyin. 2 dakika bekledikten sonra vanilya ekleyin. Bir kase içinde 3 çorba kaşığı su ile nişastayı açın. En son nişastayı tencereye ekleyip kıvam alana kadar pişirin. İrmikli muhallebinin üzerine meyveli karışımı dökün. İyice soğuttuktan sonra dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.