Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Elmasiye Tarifleri > Meyveli Jöle (10 adet - 424,557 defa bakıldı)

Meyveli Jöle


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Meyveli Jöle

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165722
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2022
232 defa indirildi / yazdırıldı




İstenilen meyve
3 yemek kaşığı nişasta
Şeker

İstenilen meyve blenderdan geçirilir. İki su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir. İçine istenilen oranda şeker eklenir. 3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür. Ben kek kalıbı tercih ettim. Buzlukta en az iki saat bekledikten sonra ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Jöleyi kalıba dökmeden kalıbınızı ıslatmayı unutmayınız.


Meyveli Jöle

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165720
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2022
284 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı su
1 çay kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı şeker
İstediğiniz meyveler

Bir bardak suyu şeker ekleyerek kısık ateşte karıştırın. Şekerler eridikten sonra mısır nişastası ekleyin. Malzemeler kaynayana kadar sürekli karıştırın. Nişastanın topaklanmamasına dikkat edin. Kaynayan karışımınız jöle kıvamına gelince buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Soğuyan jöleyi doğranmış meyvelerin üzerine dökün.

Not: Meyvelerin kararmasını önlemek için uzun süre hava ile temas halinde bırakmayın. Özellikle muz, elma, armut gibi meyveler kısa sürede kararır ve tatları değişebilir. Bu yüzden meyveleri kullanmadan hemen önce hazırlamalısınız.



Meyveli Jöle

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162768
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2022
228 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket çilek aromalı jöle
2 çay bardağı sıcak su
2,5 çay bardağı soğuk su
10 adet çilek
2 adet muz
1 adet elma
1 adet portakal
1 komposto kasesi ve 5 kahve fincanı
Süslemek için:
Taze meyve

Suyu kaynatın. Jöleyi sıcak suya ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Eridikten sonra üzerine iki buçuk çay bardağı soğuk su ilave edip, bir süre daha karıştırın. Kase ve fincanların içlerini hafifçe ıslatın. Her birinin dibine doğranmış meyveleri yerleştirin. Üzerlerine jöle dökün. Buzdolabında donana kadar bekletin. Dolaptan aldıktan sonra bir süre daha bekletin ve yuvarlak bir servis tabağının ortasına kasedeki jöleyi, kenarlarına da fincanlardaki jöleleri ters çevirip dizin. Aralarındaki boşlukları meyvelerle süsleyin.



Meyveli Jöle

allı turnam
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.12.2011
Mesajlar: 26
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc71264
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2011
2,192 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı süt
2'şer adet armut elma muz
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 paket vişneli jöle

Vanilyalı pudingi 3 su bardagi sütle bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak orta hararetli ocakta pişirin. Pudingi kupların yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Muz, vişne, kabuklari soyulmamıs elma ve armutları küp doğrayıp karıştırın. Karışık meyvelerı pudingin üzerine paylaştırın. Toz jöleyi, paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Meyvelerin üzerine pay edin. Buzdolabinda 1-2 saat bekletip soğuk olarak servis yapın


Fotoğraf "karadem" tarafından gönderildi. 12.06.2017


Meyveli Jöle

referans
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc64792
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
3,799 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket vişne jölesi
1 adet elma
1 adet muz
1 fincan vişne
1 adet küçük kavun

Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Vişneyi de jöleye karıştırın. Meyvelerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Kavunun içini bir kaşıkla oyup çıkarın. Doğranmış meyveleri kavuna doldurun. Sıvı haldeki jöleyi, kavunun içine dökün. Buzdolabına koyun. İyice donunca çıkarıp bekletmeden servis yapın.


Fotoğraf "abcd" tarafından gönderildi. 21.06.2019


Meyveli Jöle

Uyvar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.04.2011
Mesajlar: 40
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc64386
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011
2,358 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

2 su bardağı sıcak su
1 paket muzlu jöle
2 su bardağı soğuk su
1'er adet elma, muz, portakal
2-3 yaprak nane

Meyveleri soyup küp küp doğrayın ve karıştırın. Jöleyi sıcak suda eritin ve soğuk su ilave edip karıştırın. Derin kaplara birer parmak jöle dökün. Buzlukta biraz dondurun. Buzluktan çıkarıp meyveleri pay edin. Üzerlerine kalan jöleyi dökün. Dondurduktan sonra kapları sıcak suya batırıp çıkarın ve bir tabağa ters çevirerek çıkarın. Naneyle süsleyin.


Meyveli Jöle

edessa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc56389
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2010
3,946 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket meyveli jöle (her hangi bir jöle)
1 muz
2 kivi
1 orta boy elma
1 orta boy portakal

Jöleyi üzerindeki tarife uygun hazırlayalım. Jölenin üçte birini şekilli bir kalıbı ıslatarak içine dökelim. (Bunun yerine kenarlı herhangi bir kalıp veya borcam da kullanılabilir. Jölenin donması için buzlukta 10 dakika bekletin sonra üzerine dilimlenmiş meyvelerin yarısını dilediğiniz şekilde dizin. Ve hafifçe jöleye bastırarak meyveleri sabitleyin. Üzerine kalan jölenin yarısını boşaltın tekrar buzlukta 10 dakika dondurun. Üzerine yeniden meyveleri dizin ve üzerine kalan jölenin tamamını boşaltın. Ve tekrar buzlukta dondurun. Servis yapmadan önce kalıbı dolaptan çıkarın, içi sıcak su dolu bir kap içinde birkaç dakika bekletin ve ters çevirerek kalıbından çıkarın.



Meyveli Jöle

ömer
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2008
Mesajlar: 40
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc21088
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2008
2,544 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yaprak jelatin
1 bardak tozşeker
Taze meyveler

Tozşekeri ve 3 bardak suyu bir tencereye koyun ve şeker eriyene kadar ısıtın. Bir kapta yaprak jelatini yumuşayana kadar bekletin. Şurup biraz ılıklaştıktan sonra jelatini sudan alın ve şuruba ekleyin. Karışımı küçük cam bardaklara veya kâselere doldurun. Soğuduktan sonra içine doğranmış meyvelerinizi koyun, karıştırın. Buzdolabında 4 saat, jöle katılaşıncaya kadar bekletin. Üzerine nane yaprağı koyarak servis edin.


Meyveli Jöle

sengül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.09.2007
Mesajlar: 40
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc17751
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2007
2,889 defa indirildi / yazdırıldı




1 muz
1 elma
10-15 çilek
1 paket muzlu jöle
Süsleme için:
1 çay bardağı çekilmiş fındık

Muz ve elmayı soyup ince ince doğrayın. Çilekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince dilimleyin. Meyveleri servis kaselerine paylaştırın.
Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp meyvelerin üzerine dökün. Donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Üzerini fındıkla süsleyip servis yapın.


Meyveli Jöle

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc1596
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2006
2,818 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket çık renkli jöle
Yarım kilo kedi dili yada bisküvi
1 kg meyve

Hazır jöleyi üzerindeki tarif göre hazırlayın, hafif soğumak üzere bir kenara koyun. Tercihen şekilli bir kaba bir sıra bisküvileri, onun üzerine istenilen şekilde hazırlanmış meyveleri, en üztünde donmaya yüz tutmuş jöleyi döküp, elinizle hafifçe bastırın. Kalıbı buzdolabına koyarak dondurun. Dolaptan alarak servis yapın.






Meyveli Jöle Tarifleri Elmasiye Tarifleri



(10 adet Meyveli Jöle 424,557 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort