|
Meyveli Kaygana |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc133
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2005
2,987 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 Su bardağı süt
100 gr. eritilmiş margarin
1 çay bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
3 Adet yumurta
İçi İçin;
2 Adet armut
2 Adet elma
2 Adet muz
2 Adet kivi
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı kırmızı renkli marmelat
1 Çay bardağı pudra şekeri
Süslemek İçin;
Çilek
Çukur bir kab içine margarin hariç, tüm kaygana malzemesini koyup, çırpma teli ile çırpın. Süzgeçten gerilip, yağın yarısını ekleyin. Karışımın çorbadan daha sulu olması gerekiyor. Bir tavayı yağlayıp kızdırın ve kalan yağı koyup, malzemeden kepçe ile bir miktar alarak içine yayın. Malzemenin tavanın her tarfına yayılması için tavayı sağa sola eğin. Kısık ateşte önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kızartın ve bir tabağa alın. Malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.Armut ve elmayı rendeleyin, muz, kiviyi küp küp doğrayın. Meyveleri ve toz şekeri çukur bir kabın içine koyup, kaşıkla karıştırın. Kayganaları tezgahın üzerine koyup meyveli karışımı pay edin ve kaygananın yüzeyine iyice yayın. Kenarlarından içeri doğru kıvırıp, rulo halinde sararak bir kaba dizin. Üzerine pudra şekerini eleyin. Kırmızı renkteki marmeladı kayganalar üzerine koyun, çilek ya da herhangi bir meyve ile süsleyin.
|
Meyveli Kaygana |
|
zennü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2013
Mesajlar: 32 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc87107
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2013
1,963 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
İç malzeme için:
2 adet armut
2 adet elma
10 adet kuru erik
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
Süt, toz şeker ve tuzu çırpın, eritilmiş tereyağı ve unu ekleyip yeniden çırpın. Tavayı tereyağıyla yağlayın, harçtan birer kepçe alarak arkalı önlü kızartın. Tüm harç bitene dek işleme devam edin. Elma ve armutların kabuklarını soyup dilimleyin, üzerine sıcak suda bekletilmiş erik ve toz şeker ekleyin. Karıştırarak beş dakika pişirin. Üzerine cevizleri ekleyip ocaktan alın. Kayganaları üçgen şeklinde katlayıp içlerine meyveli harçtan koyun.
Fotoğraf "güz çiçeği" tarafından gönderildi. 16.01.2016
|
Meyveli Kaygana |
|
gaggoş
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2011
Mesajlar: 26 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc68758
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2011
1,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı şeker
1 şeftali doğranmış
1.5 su bardağı süt
Yarım paket tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı ahududu
Tüm meyveleri limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın. Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun. Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın. Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağı ya da margarinle iyice yağlayın. Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin. Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini meyvelerle süsleyip, servis yapın.
|
Taze Meyveli Kaygana |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163316
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022
209 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
Tavayı yağlamak için:
Tereyağı
İçi için:
2 adet armut
2 adet elma
10 adet sıcak suda bekletilmiş kuru erik
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
Üzerine:
Kızılcık marmeladı
Çukur bir kaba süt, toz şeker ve tuz koyup, iyice çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve unu ekleyip yeniden çırpın. Yapışmaz yüzeyli, orta boy bir tavayı tereyağı ile yağlayın. Yağ kızınca hazırladığınız karışımdan bir kepçe alarak tavaya dökün. Tavayı sağa sola sallayarak karışımın her tarafına yayılmasını sağlayın.
Hamurun altı kızarınca çevirip diğer tarafını da kızartın ve kenara alın. Tüm harç bitene dek işleme devam edin.
İç malzeme için elma ve armutların kabuklarını soyup ince dilimleyin. Bir tavaya alıp üzerine erik ve toz şeker ekleyin. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Üzerine cevizleri ekleyip ocaktan alın.
Kayganaları üçgen şeklinde katlayıp içlerine meyveli harçtan koyun. Üzerine kızılcık marmeladı gezdirerek servis yapın.
|
|