|
Meyveli Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168611
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2022
203 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
2 paket Dr. Oetker Karışık Meyve Parçaları
1,5 çay bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1,5 su bardağı süt
1 - 2 yemek kaşığı fındık kırığı
Kalıp:
Dr. Oetker Profi Serisi Dilimli Derin Kek Kalıbı 22 cm
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, margarin veya tereyağı, şekerli vanilin, portakal aroması ve sade kek karışımını ekleyip önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika daha çırpın. Meyve parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Fındıkları ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 60 dakika
Keki fırından alın. 10 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Beyaz çikolatalı sosu süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Sosu kekin üzerine dökün ve fındık kırığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Meyveli Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165784
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2022
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meyve için:
1 adet büyük şeftali
1 nektarin
5 adet kırmızı erik
Yarım çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Kek için:
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kek kısmı için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım. Kalan malzemeyi ekleyip homojen bir hamur elde edelim. Meyveleri küçük doğrayıp şeker ve nişasta ile suyunu çekene kadar pişirelim. Meyveleri kek hamurunun üzerine yayalım. 180 derecede pişirelim.
|
Meyveli Kek |
|
volkan iplikçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc150851
Gönderme Tarihi: 29.May.2020
362 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı yaban mersini
1/2 portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
Bir tutam tuz
Yumurtaları şeker ile beraber mikser yardımıyla çırpın. İçine yağı az az ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Unu, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın. Portakal suyu ve rendelenmiş kabuğunu ve dörde böldüğünüz yaban mersinlerini kattıktan sonra hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Kalan cevizleri kekin üst kısmına yerleştirin. Cevizleri, spatula ile yarısı kekin içinde yarısı dışında olacak şekilde yerleştirin. Fırını önceden 160 dereceye ısıtın ve 25 dakika pişirin.
|
Meyveli Kek |
|
durgun
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142245
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2019
530 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı şeker
1,5-2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı kurutulmuş karışık meyve parçaları
Yumurta süt, toz şeker ve tereyağını derin ve geniş bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilin ilave edilerek karıştırılmaya devam edin. Hamuru, kek kalıbına boşaltın.
Üzerine biraz meyve parçası koyarak süsleyin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
|
Meyveli Kek |
|
garbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc136339
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2018
877 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.electrolux.com
200 gr tereyağı
200 g şeker
1 paket vanilya (yaklaşık 8 gr)
1 tutam tuz
3 yumurta
300 g un
1/2 paket kabartma tozu (yaklaşık 8gr)
125 g frenk üzümü
125 g kuru üzüm
60 gr doğranmış badem
60 gr şekerli limon kabuğu veya portakal kabuğu şekerlemesi
60 gr doğranmış kiraz şekerlemesi
70 gr kabuğu soyulmuş bütün badem
Yağlamak için margarin
Kek kalıbını kaplamak için galeta unu
Tereyağını, şekeri, vanilyayı ve tuzu bir karıştırma kabına koyun ve köpürterek çırpın.
Ardından birer birer yumurtaları içine kırın ve tekrar çırpın. Un ile kabartma tozunu bu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Meyveleri de karışıma ekleyin.
Karışımı hazırladığınız kalıba dökün ve karışımın kenarlarını ortasından biraz daha yüksek tutun.
Kekin kenarlarını ve ortasını soyulmuş bütün bademlerle süsleyin. Keki cihaza koyun.
Fırında pişirin.
|
Meyveli Kek |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc113889
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2016
2,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı siyah kuru üzüm
7 adet ceviz
12 adet kuru kayısı
8 adet kuru incir
Kuru üzümler, kuru kayısı ve incirler sıcak suda ıslatılmaya bırakılır. İyice yumuşayınca kuru meyveler sudan alınarak çok iyi kurulanır.
Kuru meyveler ve ceviz çok küçük doğranır, bir avuç dolusu unla iyice karıştırılır.
Bir karıştırma kabına yumurtalar kırılır üzerine 1 su bardağı şeker eklenir, mikserle iyice çırpılır.
Karışıma 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, süt ve 2 su bardağı un eklenir, unun da üzerine kabartma tozu eklenerek çok az çırpılır.
Kek harcına unlanış bütün meyveler ve ceviz ilave edilerek bir kaşıkla çok iyi yedirilir.
Kek kalıbının içi margarinle çok iyi yağlanır ve unlanır.
Kek harcı hazırladığımız kalıba döndürerek boşaltılır, kabarma payı bırakılır, fazla doldurulmaz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. 40 dakika sonra fırın açılarak bir kürdan batırılır, kürdan kuru çıkarsa fırından alınır.
Fırından alınan kek soğuması için biraz bekletilir, bir tabağa ters çevrilerek kalıptan çıkartılır, bir süre daha dinlendirildikten sonra servis yapılır.
|
Meyveli Kek |
|
fidegül
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94510
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2013
1,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3.5 su bardağı elenmiş un
Yumurta mikser ile kıvama gelinceye kadar çırpılır. Toz şeker eklenir ve çırpılmaya devem edilir. Oda sıcaklığında erimiş margarin eklenir çırpılır. Yoğurt ilave edilir,portakal rendesi ilave edilir ve biraz daha çırpılır. Un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. En sona sıcak suda yıkanmış kuru üzümler eklenir ve kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
|
Meyveli Kek |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88934
Gönderme Tarihi: 03.May.2013
1,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5-6 adet kayısı (küçük küp şeklinde doğranmış)
Portakal kabuğu (küçük küp şeklinde doğranmış)
Limon kabuğu rendesi
1 su bardağı ceviz (iri kıyılmış)
1 çay bardağı üzüm (yıkanıp kurulanmış)
Tuz
Yumurta ve şeker, mikserle yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır, sıvı yağ konulur. Un, kabartma tozu, vanilya katılıp iyice karıştırılır. Diğer in hepsi kek hamuruna katılır, tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış kalıba boşaltılır. Üzerine ıslak elle bastırılır. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirilir. Kek, fırından çıkınca kalıpta soğutulur. Soğutulmuş kek, kalıptan çıkartılır ve dilimlenerek servis yapılır.
|
Meyveli Kek |
|
porsiyon
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71958
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2012
2,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
2 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı kuru meyve
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
Tereyağını eritin sonra tereyağı ve şekeri çırpın. Ayrı bir kapta süt ve yumurtayı çırparak karışıma ilave edin. Un, kabartma tozu ve kuru meyveyi hamura katın. Kek kalıbını yağlayın 180derece ısıtılmış fırında pişirin.
|
Meyveli Kek |
|
merve x
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70418
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2011
2,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1'er çay kaşığı tarçın ve toz zencefil
1'er adet ayva ve elma
3 adet mandalina
1 adet portakal
7 adet kuru kayısı
10 adet ceviz
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvı yağ, süt ve suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve toz zencefili eleyerek karışıma ekleyip karıştırın. Kabukları soyulup küp doğranmış meyveleri una bulayıp keke ilave edin. İri doğranmış kayısı ve cevizi katın. Tüm malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
|
MEYVELİ KEK |
|
şıkşık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2011
Mesajlar: 85
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65861
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
3,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 küçük paket margarin
200 gr. un (7 çorba kaşığı)
125 gr. pudraşekeri (6 çorba kaşığı)
50 gr. İzmir üzümü
1-2 adet şekerleme (kiraz)
1-2 adet şekerleme (yeşil incir)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Limon veya portakal kabuğu rendesi
Yağla pudraşekerini porselen bir kâsede iyice beyazlatınız.
Yumurta sarılarını bu karışıma bir bir katıp, tekrar karıştırınız.
Yumurta aklarını bakır bir tencerede çarparak kar haline getiriniz.
Şekerlemeleri küçük küçük doğrayıp kâseye ilâve ediniz.
Elenmiş una kabartma tozunu, vanilya, ve limon kabuğu rendesi karıştırıp bunu da kâsedeki karışıma koyup, tekrar karıştırınız.
En sonda kar halindeki yumurta aklarını katıp, fazla karıştırmadan hamur haline getiriniz.
Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına koyup, orta ısılı fırında pişiriniz.
Kontrolünü yapıp fırından alıp, soğutunuz.
Hafif soğuyunca kalıptan çıkarıp servis tabağına alıp, servis yapınız.
|
Meyveli Kek |
|
partizan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2010
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc50521
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2010
3,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gereçler:
150 gr tereyağı
150 gr şeker
3 yumurta, hafifçe çırpılacak
150 gr un
25 gr badem
1 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr çekirdeksiz kuru üzüm
200 gr kuş üzümü
75 gr rendelenmiş portakal ve limon kabuğu
75 gr kiraz şekerlemesi, yarıya bölünmüş
1+1/2 limon suyu
20 adet suda haşlanmış badem
18 cm. çapındaki kalıbı iyice yağlayıp, dibine yağlı kağıt döşeyin. Hafif ve kar gibi olana dek tereyağı ve şekeri karıştırın. Yavaş yavaş yumurtaları da katarak karıştırmanızı sürdürün ve bir kaşık da un ekleyin. Bademleri katın. Kalan unu da içine eleyin ve üzümleri, kabukları, limon suyunu ve kiraz şekerlemelerini de içine karıştırıp, kalıba boşaltın. Bademleri kekin üstüne dizdikten sonra, fırça ile yumurta akı sürün. Yumurta kabuklarının içinde fırçanızı gezdirip, keke sürmeniz yeterli olacaktır. 1 saat kadar orta kızgınlıktaki fırında pişirdikten sonra fırını kısıp 1+1/2 saat ya da ortasına sokacağınız kürdan temiz çıkana dek pişirmeyi sürdürün. 10 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
|
Meyveli Kek |
|
1969
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2009
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43121
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2009
3,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
30 gr. maya
250 gr. ılık süt
120 gr. toz şeker
375 gr. tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 portakal kabuğu rendesi
1/2 limon kabuğu rendesi
5 yumurta
150 gr. kuru üzüm
Üzerini süsleme için:
250 gr. pudra şekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kuşığı sıcak su
6 adet kiraz veya vişne şekerlemesi
Unu çukur bir kabın içine koyun. Ortasını açın. Mayayı biraz süt ve şeker ile karıştırıp, bu çukura koyun. Kalan sütü de ilave edip, sıcak bir yerde 15 dakika bekleterek mayanın kabarmasını sağlayın. Tereyağını eritin. Kalan şeker, tuz, rendelenmiş meyva kabuğu ve yumurta ile karıştırın. Sulanmış mayaya bu malzemeyi ilave edin. Kenarlardan aldığınız unu üzerine dökerek 30 dakika daha bekletin. Kuru üzümü unun ortasında bulunan bütün malzemeye ilave edin. Bütün un ile birlikte ortadaki malzemeyi karıştırın. Malzemeyi yağlanmış kek kalıbına dökün. Sıcak fırına vererek, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Keki kalıptan çıkartarak soğutun. Diğer tarafta toz şekeri, sıcak su, limon suyu ile birlikte karıştırın. Kekin üzerine dökün. Soğuduktan sonra meyva şekerlemeleri ile süsleyin.
Not: Keki kenarı şekilli kek kalıbında pişirdiğiniz takdirde, üzerine pudra şekerli karışımı dökünce, bu karışım kekin üzerinden yol yol akacak ve keke güzel bir görünüm kazandıracaktır.
|
Meyveli Kek |
|
şehbal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43020
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009
3,436 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr. limon kabuğu şekerlemesi
100 gr. kuru üzüm
175 gr. un
175 gr. tereyağı veya margarin
100 gr. şeker
4 yumurta
50 gr. mısır unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı meyva suyu
Limon kabuğu şekerlemesi ile bademi karıştırın. Kuru üzümü biraz un ile karıştırın. Tereyağı veya margarini şeker ile iyice çırpın. Krem halini alınca yumurtaları da ilave edin. Mısır unu, unu ve kabartma tozunu karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ilave edin . Limon kabuğunu, bademi, üzümü ve meyva suyunu katıp karıştırın. Bu malzemeyi yağlanmış kalıba dökün. Sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğutmak için bir tel üzerine alın. Soğuduktan sonra dilim dilim kesin.
|
Meyveli Kek |
|
pinokyo
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc42466
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2009
3,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
225 gr. tereyağı
225 gr. pudra şekeri
270 gr. un
100 gr. üzüm
30 gr. iç antepfıstığı
50 gr. iç badem
50 gr. çekirdeksiz kuru kayısı
3 yumurta sarısı
3 bütün yumurta
1 kahve kaşığı kabartma tozu.
İnce ve kabukları ayıklanrpış bademi, tuzsuz antepfıstığını ve diğer kuru yemişleri bir kaba koyarak karıştırın. Kayısıları haşlayıp, suyunu süzdükten sonra yemişlere katın. Ayrıca erimiş tereyağı ile pudra şekerini 10 dakika çatal ile çırparak karıştırın. Buna teker teker karıştırarak önce yumurta aklarını, sonra da yumurtaları katın. Kabartma tozu ile unu koyun. İyice karıştırın. Meyvaları bunun içine atın. İçi yağlanıp, hafifçe unlanmış uzun veya yuvarlak kek kalıplarına döküp, orta derecili fırında pişirin.
|
MEYVELİ KEK |
|
EKO
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc40607
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009
3,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 bardak un
225 gr tereyağı
30 gr antepfıstığı içi
50 gr kuru kayısı (çekirdeksiz)
2 kahve kaşığı kabartma tozu
225 gr pudra şekeri
100 gr üzüm
50 gr badem içi
3 yumurtanın sarısı
3 tam yumurta
Tuzsuz antepfıstığı ile ince kabukları ayıklanmış badem içi, başka yemişlerle birlikte bir kaba konup karıştırılır. Kayısılar haşlanıp suyu süzüldükten sonra bunlara katılır. Ayrı bir kapta pudra şekeri ile erimiş tereyağı, çatalla 10 dakika kadar karıştırılarak çırpılır, önce yumurta akları, sonra yumurtalar teker teker buna karıştırılır. Kabartma tozu ile un da konur. İyice karıştırılır. Meyveler bu karışımın içine aktarılır. He'psi karıştırılır ve yağlanıp hafifçe unlanmış uzunca bir kek kalıbına dökülür. Orta ateşli fırında bir saat pişirildikten sonra çıkarılır, servis tabağına alınır.
|
Meyveli Kek |
|
nalan
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc37627
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2009
3,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
1 çay fincanı üzüm
1 kahve fincanı antepfıstığı
3 çorba kaşığı iç badem
6 çekirdeksiz kuru kayısı
3 yumurta sarısı
3 bütün yumurta
2 kahve kaşığı kabartma tozu veya karbonat
Kabukları ayıklanmış bademi tuzsuz antepfıstığını ve diğer yemişleri bir kaba koyup iyice karıştırın. Kayısıları haşlayıp suyunu süzdükten sonra, bunlara ilâve edin. Ayrıca bir kapta krem halinde erimiş tereyağı ile pudra şekerini 10 dakika çatalla çırparak hazırlayın. Buna teker teker karıştırarak, önce yumurta aklarını, sonra da yumurtaları ekleyin, kabartma tozu ve unu koyun, iyice karıştırın. Meyvaları koyun ve içi yağlanıp hafifçe unlanmış kek kalıbına dökün. Orta ısılı fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkarın. Kek iyice soğuduktan sonra dilim dilim keserek servis yapın.
|
Meyveli Kek |
|
kolleksiyon
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc36649
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
3,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet portakalın kabuğu
1 adet orta boy havuç
Yarım su bardağı kuru kayısı
1 paket margarin
2 su bardağı tozşeker
6 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
2 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları teker teker ekleyin. Limon suyunu ve kabartma tozunu ilave edip, çırpma işlemine devam edin. Unu ve vanilyaları ekledikten sonra mikseri düşük ayara getirip, çırpmaya devam edin. Tüm malzemeler özleştikten sonra hamuru 1-2 dakika dinlenmeye bırakın. Dilediğiniz şekilde bir kalıbı yağlayın. Hamura, portakal kabuğunu, havucu, kuru kayısıları, kuru üzümü ve dövülmüş fındığı ekleyin. Hamuru yağlanmış kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Pişip, pişmediğini anlamak için kekin ortasına bıçak bahrin. Bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Keki kalıbın içinde soğutup, kalıbından çıkarın. Servis yapın.
|
Meyveli Kek |
|
feriştah
Aşçı
Kayıt: 18.11.2008
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc30406
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2008
3,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı seker, 1 çay bardağı margarin, 3 yumurta 4 dakika çırpılır. 3 çay bardağı un, 1 paket hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin, 1 çay bardağı kesilmiş kuru meyve (üzüm, kayısı, incir, kiraz, portakal kabuğu) 1 tutam tarçın, 2 çorba kaşığı hindistancevizi eklenerek tekrar çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış Fırında (170 °C) 35 dakika (keke batırılan bıçak kuru çıkana dek) pişirilir.
|
Meyveli Kek |
|
yalın
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23802
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
3,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 elma
4 yumarta
5 fincan un
1 çay kaşığı tarçın
4 tane incir veya kayısı reçeli
1 portakal suyu
4 fincan şeker
Elma soyulup rendelenir. Portakal suyu sıkılır. Yumurta, şeker, yoğurt kıvamına gelinceye kadar iyice çırpılır. Elma, portakal reçelleri ve un koyup karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülüp fırına verilir.
|
|