|
Meyveli Kek |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc113889
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2016
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı siyah kuru üzüm
7 adet ceviz
12 adet kuru kayısı
8 adet kuru incir
Kuru üzümler, kuru kayısı ve incirler sıcak suda ıslatılmaya bırakılır. İyice yumuşayınca kuru meyveler sudan alınarak çok iyi kurulanır.
Kuru meyveler ve ceviz çok küçük doğranır, bir avuç dolusu unla iyice karıştırılır.
Bir karıştırma kabına yumurtalar kırılır üzerine 1 su bardağı şeker eklenir, mikserle iyice çırpılır.
Karışıma 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, süt ve 2 su bardağı un eklenir, unun da üzerine kabartma tozu eklenerek çok az çırpılır.
Kek harcına unlanış bütün meyveler ve ceviz ilave edilerek bir kaşıkla çok iyi yedirilir.
Kek kalıbının içi margarinle çok iyi yağlanır ve unlanır.
Kek harcı hazırladığımız kalıba döndürerek boşaltılır, kabarma payı bırakılır, fazla doldurulmaz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. 40 dakika sonra fırın açılarak bir kürdan batırılır, kürdan kuru çıkarsa fırından alınır.
Fırından alınan kek soğuması için biraz bekletilir, bir tabağa ters çevrilerek kalıptan çıkartılır, bir süre daha dinlendirildikten sonra servis yapılır.
|
Meyveli Kek |
|
durgun
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142245
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2019
530 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı şeker
1,5-2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı kurutulmuş karışık meyve parçaları
Yumurta süt, toz şeker ve tereyağını derin ve geniş bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilin ilave edilerek karıştırılmaya devam edin. Hamuru, kek kalıbına boşaltın.
Üzerine biraz meyve parçası koyarak süsleyin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
|
Meyveli Kek |
|
volkan iplikçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc150851
Gönderme Tarihi: 29.May.2020
362 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı yaban mersini
1/2 portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
Bir tutam tuz
Yumurtaları şeker ile beraber mikser yardımıyla çırpın. İçine yağı az az ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Unu, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın. Portakal suyu ve rendelenmiş kabuğunu ve dörde böldüğünüz yaban mersinlerini kattıktan sonra hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Kalan cevizleri kekin üst kısmına yerleştirin. Cevizleri, spatula ile yarısı kekin içinde yarısı dışında olacak şekilde yerleştirin. Fırını önceden 160 dereceye ısıtın ve 25 dakika pişirin.
|
Meyveli Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165784
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2022
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meyve için:
1 adet büyük şeftali
1 nektarin
5 adet kırmızı erik
Yarım çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Kek için:
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kek kısmı için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım. Kalan malzemeyi ekleyip homojen bir hamur elde edelim. Meyveleri küçük doğrayıp şeker ve nişasta ile suyunu çekene kadar pişirelim. Meyveleri kek hamurunun üzerine yayalım. 180 derecede pişirelim.
|
Meyveli Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168611
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2022
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
2 paket Dr. Oetker Karışık Meyve Parçaları
1,5 çay bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1,5 su bardağı süt
1 - 2 yemek kaşığı fındık kırığı
Kalıp:
Dr. Oetker Profi Serisi Dilimli Derin Kek Kalıbı 22 cm
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, margarin veya tereyağı, şekerli vanilin, portakal aroması ve sade kek karışımını ekleyip önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika daha çırpın. Meyve parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Fındıkları ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 60 dakika
Keki fırından alın. 10 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Beyaz çikolatalı sosu süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Sosu kekin üzerine dökün ve fındık kırığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.
|
|