Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sütlü Tatlılar Pelteler > Meyveli Krem Karamel (1 adet - 86,563 defa bakıldı)

Meyveli Krem Karamel


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Meyveli Krem Karamel

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10728
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
1,993 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı tozşeker
300 gr taze veya konserve kayısı
2,5 su bardağı süt
10 yaprak jelatin
1 kavanoz şeftali veya kayısı marmeladı
6 yumurta
1 paket vanilya
500 gr çiğ krema

Jelatin yaprakları soğuk suda yumuşatılır. Sütten birkaç kaşık bir kenara ayrıldıktan sonra geri kalanı vanilyayla birlikte kaynatılır. Büyükçe porselen bir kâsede yumurta şansıyla tozşeker çırpılır. Şeker eriyip karışımın rengi değişerek köpürünce çırpmaya ara vermeden kaynatılmış süt sicim gibi akıtılarak yedirilir. Süt iyice yedirildikten sonra kâse, hafif ateşe konmuş içinde kaynar su bulunan daha geniş bir tencerenin içine oturtulur. Karıştırmaya devam edilir. Krema kaynamak üzereyken yumuşatılmış jelatinin üçte ikisi, suyu sıkıldıktan sonra ufalanarak, kremaya katılır. Hızlı hızlı karıştırılarak jelatin kremaya yedirilir. Kâse benmariden çıkarılır bir kenarda soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bir kenara ayrılmış olan birkaç kaşık süt ısıtılır. Bunun içine kalan jelatin, suyu sıkıldıktan sonra, ufalanarak katılır. Bir taşım kaynatılır ve bir kenarda soğumaya bırakılır. Bir miktar kayısı bir kenara ayrıldıktan sonra kalan ince ince doğranır. Porselen bir kâseye boşaltılan marmelat tahta kaşıkla iyice karıştırılıp yumuşatılır. Çiğ krema çırpılarak köpürtülür sonra iyice soğumuş yumurtakremaya karıştırılarak yedirilir. Kremanın dörtte biri bir başka kâseye alınır. Hızlı hızlı karıştırmaya devam edilerek marmelat katılır, iyice yedirilir. Bu arada soğumuş olan jelatinle krem karamel kalıplarının dibi ve kenarları jelatinlenir. Her kalıbın dibine dilimlenmiş bir kayısı konduktan sonra bu kalıplar buzdolabına kaldırılır en az 1 saat kadar bırakılır. Kalıplar, jelatin iyice donunca dolaptan alınır, marmeladı krema kalıplara paylaştırılarak konur. Üzerine vanilyalı beyaz krema ilave edilip, kalıplar tekrar buzdolabına kaldırılır. Krem karamel kalıplarındaki krema buzdolabında iyice donunca, kalıplar kaynar suya batınlıp çıkarılır ve tatlı servis tabağına baş aşağı edilerek aktarılır. Bunlann çevresi kayısılarla süslenir tabak tekrar buzdolabına konur ve servis zamanına kadar tutulur. İstenirse krem karamel küçük kalıplar yerine büyük bir kalıpta da yapılabilir.







Meyveli Krem Karamel Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(1 adet Meyveli Krem Karamel 86,563 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort