Kısa URL: https://ml.md/lc109705
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2015
2,047 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı süt
1 adet limon kabuğu
4 adet yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı siyah üzüm tanesi
4 su bardağı su
150 gram kıyılmış badem
Önce üzüm tanelerini iyice yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencerenin içine şekerin 4te üçünü ve suyu koyun. 4 dakkika kaynatıp ocaktan indirin. Üzüm tanelerini şerbetin içine atın. Kıyılmış bademlerini katın ve bir kenarda bekletin. 1 su bardağı sütü limon kabuklarıyla birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla tozşekerin dörtte birini çırpın. Bir yandan malzemeyi karıştırırken üzerine unu ve limon kabuklarıyla kaynatılmış sütü ilave edin. Tüm malzemeyi tekrar ocağa koyun. Sürekli karıştırarak 1 dakika kaynatın. Kremayı ocaktan alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarin ilave edip karıştırın ve büyük bir cam kaseye malzemeyi dökün. Şerbeti ve bademli üzümleri kremaya karıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc54802
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010
2,677 defa indirildi / yazdırıldı
Emine Beder
6 orta boy elma
1/2 su bardağı şeker
3 orta boy muz
Kreması için:
1 yumurta
1 litre süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Elmaların kabuklarını soyup fındık iriliğinde küp doğrayalım. Tencereye elmaları ve şekeri ekleyip elmalar bıraktığı suyu çekip yumuşayana dek pişirelim. Fırın kabını margarinle yağlayıp şeker serperek elmalı harcı yayalım Üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirelim. Kremayı hazırlamak için tencereye sütü, unu, yumurtayı ve şekeri ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı meyvelerin üzerine yayalım. Önceden ısıtılmış 180°C ısılı fırında kremanın üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Tatlıyı fırından alıp arzuya göre krem şanti ile süsleyelim. Buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapalım.
Not: Arzuya göre üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc191
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2005
2,912 defa indirildi / yazdırıldı
160 gr. toz şeker
30 gr. nişasta
25 gr un
1 kg. süt
2 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı vanilya
Herhangi çeşit meyve
Kaselere çiğ olarak doğranmış meyveler konur. Sütü ateşe kaynamaya koyun. Başka bir kabın içinde yumurtaları kırın ve şekeri ekleyerek telle çırğın. Daha sonra un, nişasta ve vanilyayı ilave ederek karıştırın ve kaynamaya başlayan sütten azar azar ekleyerek çözdürün. Arta kalan sütü de ilave ederek tekrar pişirin. Hafif kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edin. Ateşten alarak sıcakken kaselere bölüştürüp. Soğuk olarak yiyin.