Kısa URL: https://ml.md/lc68589
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2011
6,492 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt süt
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı buğday nişastası
Mevsim meyveleri
Süt, şeker, vanilya ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir ve bir servis tabağına dökülür. Soğuduktan sonra üzerine meyveler ayıklanarak ilave edilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.05.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc155786
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2021
285 defa indirildi / yazdırıldı
Muhallebisi için:
150 gr margarin
1,5 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Tabanı için:
Yarım paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
Yarım paket kakaolu pötibör bisküvi
Arası için:
10 adet doğranmış çilek
2 adet muz
Margarini bir tencerede eritin, ardından unu ekleyip renk alana kadar kavurun. Un renk alınca yavaşça sürekli karıştırarak sütü ekleyin en son vanilya ve şekeri ekleyip kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Tabanı için bisküvileri parçalayıcı da kum haline getirin ve fırın kabının tabanına yayın. Muhallebi pişince üzerine dökün iyice yayın ve streç film ile kaplayıp tamamen soğuyana kadar dolapta bekletin.
Muhallebi iyice soğuyunca boylamasına 3 ‘e bölün ve enlemesine ortadan kesin.
Dilimlerin uç kısımlarına çilekleri serpin ve rulo yapıp servis edin.