1 elma
1 su bardağı kırık pirinç
1 fincan nişasta
2 su bardağı şeker
3 portakal suyu
50 gr kayısı
50 gr kuş üzümü
10 bardak su
Tarçın
Ceviz
Elmalar soyulup rendelenir. Rendelenmiş elma ve yıkanmış pirinç suyla beraber bir müddet pişirilir. Doğranmış kayısı ve üzüm ilave edilir. Pirinçler iyice piştikten sonra az bir suyla eritilmiş nişasta karıştırılır. Şeker ve sıkılmış portakal suyu ilave edilip koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp kâselere dökülüp soğutulur. Üzerine toz tarçın, arzuya göre dövülmüş ceviz serpilerek sütlaç servis yapılır.
1 poşet Dr. Oetker Sütlaç
3 su bardağı süt
200 ml krema
1 limon kabuğu rendesi
300 g çilek
2 su bardağı Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli
Sütlaç ve sütü bir tencereye alın orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca kremayı ilave edip kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Limon kabuğu rendesini ilave edin ve karıştırın. Çilekleri iri parçalara kesin ve kaselere paylaştırın. Üzerlerine soğuyan sütlacı paylaştırın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Üzerlerine müsliyi paylaştırın, arzuya göre çilek ile süsleyip servis yapın.