|
|
Mezgit Balık Çorbası |
|
allı turna
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc30287
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2008
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,75 litre (7 su bardağı) balık suyu
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
4 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
1500 g mezit filetosu (iri parçalar halinde doğranmış)
750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
3 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
3/4 tatlı kaşığı kekik
bir tutam kırmızıbiber
bir tutam safran (isteğe bağlı)
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Balık suyu, zeytinyağı ve ince doğranmış taze soğanları bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Mezit parçalarını ekleyin ve tencereyi orta ateşte bir taşım daha kaynatın. Kaynayınca domatesler, ince kıyılmış taze soğanlar, kekik, kırmızıbiber, safran ve maydanozları katarak bir taşım daha kaynatıp tencereyi ateşten alın ve bir kenarda 5 dakika bekletin. Çorbayı bir süzgeçten başka birtencereye süzüp, süzgeçte kalan balık parçalarını, 8 çorba tabağına bölüştürün. Üstlerine de süzdüğünüz çorbayı bölüştürüp, servis yapın.
|
Mezgit Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170486
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2023
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 1.5 Yemek Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Toz Şeker 1 Tatlı Kaşığı
Maydanoz 5 Dal
Havuç 2 Adet
Patates 1 Adet
Soğan 1 Adet
Mezgit 1 Kilogram
Üzüm Sirkesi 2 Yemek Kaşığı
Kereviz 1 Adet
Tane Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
Önce iri dlimlediğiniz balığı yaklaşık 1,5 litre su ve tane karabiberle 40 dakika kadar haşlayın. Haşladığınız balığın derisini soyup kılçıklarını temizleyin ve küçük küçük parçalara ayırın. Ayrı bir yerde soğanı ikiye bölün,diğer sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Suyunu süzdüğünüz balık haşlama suyunun içine sebzeleri ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra kaynayan sudan soğanı çıkartıp, içine balık parçacıkları ekleyin. Ayrı bir çukur kapta un, sirke, şeker ve tuzu yarım bardak su ile karıştırıldıktan sonra balık çorbasına ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Maydanoz yaprakları eşliğinde servis yapın.
|
|
Mezgit Balık Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|