|
Mezgit Buğulama |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174125
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pınar Mezgit Fileto
2 Adet Patates
10 Ml Sirke
Tuz
Tane Karabiber
Tereyağı
Dereotu
Patatesi haşlayın.
Haşlanmış patatesleri yuvarlak dilim halinde kesin ve tavaya dizin.
Tavaya tereyağı baharat, sirke ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Üzerine Pınar Mezgit Fileto'yu ekleyip kapağı kapalı şekilde 10 dakika pişirin.
Dereotu ve limon dilimi ile servis edilir.
|
Mezgit Buğulama |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107417
Gönderme Tarihi: 08.May.2015
2,239 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pınar Mezgit 1 paket çözündürülmüş
Kapari 1 yemek kaşığı
Dereotu yıkanmış ve temizlenmiş 1 dal
Zeytinyağ 2 yemek kaşığı
Domates 1 adet temizlenmiş, kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çırkarılıp iri küp doğranmış
Çarliston biber 1 adet temizlenmiş enine doğranmış
Limon suyu 1 yemek kaşığı
Un 1 tatlı kaşığı
Su 3 su bardağı
Tuz ½ tatlı kaşığı
Mantar temizlenmiş yıkanmış ve ince doğranmış 4 adet
Tava veya bir tencere içersinde, orta ateşte zeytinyağını ısıtınız. Mantar, çarliston biberi 1-2 dk kavurunuz. Un ilave edip kısa bir süre kavurunuz, suyu ilave edip iyice karıştırınız. Balık,limon suyu,kapari,domates,tuz ekleyip dikkatli ve yavaş karıştırınız. Kaynamaya başladıktan sonra üzerini kapatarak kısık ateşete 12-13 dk pişiriniz.
Buğulamanın üzerine 1-2 dal dereotu koyup servis ediniz.
|
Mezgit Buğulama |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28207
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2008
6,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Pınar Mezgit
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
3-4 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
4 adet limon
4-5 adet nane
4 adet domates
1/5 bağ maydonoz
1 kahve fincanı krema
Tencerede 2 yemek kaşığı yağı kızdırdıktan sonra 1 yemek kaşığı unu ilave edip 1-2 dakika orta ateşte kavurunuz. Karışımın üzerine 3-4 su bardağı su ilave edip iyice karıştırınız. Bu karışıma önceden çözündürülmüş iri parçalar halindeki 1 paket mezgit, 1adet defne yaprağı, 1/4 tatlı kaşığı tuz, 4 adet kabukları soyulup halka doğranmış limon, 4-5 adet tane, karabiber, 4 adet doğranmış domates, 1/5 bağ maydonozu ilave edip orta ateşte kaynatınız. Üzerinde biriken köpüğü alıp, kısık ateşete 20-25 dakika pişiriniz. Servis öncesi 1kahve fincanı krema ilave ederek 1-2 dakika daha kısık ateşte kaynatıp servis yapınız.
ML® Susuz Balık Buğulaması için tıklayın
Fotoğraf "özloş" tarafından gönderildi. 11.11.2019
|
|