Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg mezgit
1 su bardağı ayçiçek yağı
250 g mısır unu
1 yemek kaşığı buğday unu
Yeteri miktar tuz
İlk olarak mezgitler parmak yardımıyla temizlenerek yıkanır, süzülür ve tuzlanır.
Geniş bir tepside mısır unu ve buğday unu karıştırılır.
İçerisine süzülen mezgitler ilave edilerek iyice una bulanır.
Daha sonra yağsız tava ocağa alınarak 10-15 saniye ısıtılır.
Ardından undan çıkarılan balıklar silkelenerek kuyrukları iç tarafa gelecek şekilde çarkıfelek formunda dizilir ve tavanın kenarından yağ gezdirilerek üç dakika kızartılır.
Ters düz edilen balıkların diğer yüzü de 2 dakika kızartılarak servis edilir.
Not: Mezgitin genel olarak tavada kızartılması tercih edilmelidir. Parçalanmaması için de iyice kızartılmalıdır.
|