|
Mıcırk Aşı (Gaziantep) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153694
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2020
436 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Patlıcanın kurutması yapılırken üst kısmında kalan yerler doğranır, gün kurusunda kurutulur.
Mıcırık aşı unutulmaya yüz tutmuş yemeklerden biridir ve çok emek ister.
Bu yemeğin en önemli kısmı, patlıcanın gün kokusunu almak lazım. Bunun için de patlıcanları tuzlu suda bekletip, soğuk suyla yıkamak lazım.
Kıymamızı kavuruyoruz. Daha sonra soğan ve sarımsak ekliyoruz.
İyice piştikten sonra domates, biber salçası atıyoruz.
Kuru patlıcanın yanı sıra kuru biber, domates koyuyoruz.
En son aşamada pirinç ekliyoruz. Üzerine de haşve dediğimiz tereyağı ve nane sosunu döküyoruz.
|
Mıcırık Aşı (Gaziantep) |
|
abibebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2015
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc139109
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2018
1,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Deniz Baran
Mıcırık aşı, kuru patlıcanlar pirinç ile beraber kavurulur, daha sonra da suyu eklinir, içine sarımsak, bol ekşi koyulur. Ekşili bir pilav onunda lezzeti çok güzeldir.
|
|