Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Börek Tarifleri > Midye Böreği (4 adet - 136,790 defa bakıldı)

Midye Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Midye Börek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173113
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2023
249 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.bim.com.tr

250 gr (8 kök) ıspanak
2 çorba kaşığı Naturel Sırım zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
Yarım kapya biber
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 paket içerisinden 2 yaprak Connex yufka
Harç için:
1 adet Bili Bili yumurta
1 adet Bili Bili yumurta beyazı (sarısı üstü için)
Yarım çay kaşığı Rafine sofra tuz
1 çorba kaşığı Dost yoğurt
4 çorba kaşığı soda
2 çorba kaşığı Naturel Sırım zeytinyağı

Geniş bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ocakta ısıtın. 1 adet soğanı ince ince doğrayın ve tavaya ekleyin. Soğanlar karamelize olmaya başlayana kadar karıştırarak kavurun.
Yarım kapya biberi ve 3 diş sarımsağı ince ince kesip tavaya ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Ocağın altını kısıp kabaca doğradığınız ıspanakları da ekleyin. Ispanaklar hafif renk almaya başlayınca 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Hazırlanan harcı soğutmaya bırakın.
Ayrı bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurtanın beyazı, yarım çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı yoğurt, 4 çorba kaşığı soda ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice çırpın.
2 yaprak yufkayı üst üste açıp üçgen olacak şekilde 4 parçaya kesin. Her bir yufkayı ayrı ayrı tezgaha alıp sivri kısmı üste gelecek şekilde açın ve 2 kaşık yumurtalı harçtan sürün. Yufkanın sivri kısmını baş parmağınızla tutarak kendinize doğru katlayarak çekin. Çekme noktasını yufkanın iki köşesini geçene kadar devam ettirin ve iki köşeyi üst kısımda birleştirin.
Üst kısımda kalan ve birleştirdiğiniz yufkanın üzerine hazırladığınız soğuk ıspanaklı harçtan 1 çorba kaşığı kadar koyun. Kenarlarını harcın üzerine katlayıp böreği rulo yapın. Kat kat kısmı üste gelecek şekilde pişirme kağıdı serili bir tepsiye yerleştirin. Kalan börek ve harçları da aynı şekilde sarıp bitirin.
Kalan yumurta sarısını ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı su ile karıştırın. Bu karışımı rulo yaptığınız böreklerin üzerine sürün. · Üzerlerine susam ve çörek otu ekleyin.
Önceden ısıtılmış fansız fırında altlı üstlü 200 derecede 30 – 35 dakika pişirin. Çıtır çıtır börekleriniz hazır.



Midye Böreği

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140441
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019
1,631 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı şeker
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un
Arasına sürmek için:
1 paket tereyağı ya da margarin
İçi için:
Beyaz peynir
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam

Hamur malzemesi yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri örtülerek sıcak bir yerde en az yarım saat mayalanması için bekletilir.
Hamur 10 eşit bezeye bölünür, her beze oklava ilehazır yufkadan biraz daha küçük boyutta açılır.
Aralarına fırça ile yakmadan erittiğimiz tereyağı sürülür, bu şekilde 5 yufka üst üste konur, en üste de tereyağı sürülür.
Yufka biraz çekiştirilerek kare şekli verilir ve sıkı bir rulo yapılır.
Diğer 5 beze de aynı şekilde hazırlanarak hazırladığımız 2 hamur rulosu buzdolabına kaldırılır, en az yarım saat bekletilir.
Süre sonunda rulolar biraz verev olarak 3 parmak eninde dilimlenir.
Dilimlenen parçalar, kat yerleri yukarı gelecek şekilde çay tabağından biraz büyük biçimde açılır.
Ortalarına uzanlamasına ufalanmiş beyaz peynir konur.
Hamur peynirlerin üzerine doğru iki taraftan katlanır, kat yeri kaynaştırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye kat yeri aşağıda olacak şekilde dizilir.
Tepsi bu şekilde biraz daha tutulurak tepsi mayası yapılır.
Daha sonra üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür, susam serpilir.
190 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Not: Şekillenen börekleri tepsiye dizdikten sonra 90 derece fırında 5 dakika tutarak daha çabuk tepsi mayası yapılabilir.



Midye Börek

hürcann
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc118270
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2016
1,150 defa indirildi / yazdırıldı




Naile Görgülü

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için;
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
Üzerine;
1 çay bardağı sıvı yağ
İçine;
Peynir
Maydanoz

Hamuru için malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurun 12 bezeye ayırın ve 45 dakika dinlendirin. Maydanozu doğrayın peynirle karıştırın. Nişasta ve unu karıştırın. Dinlenen hamuru nişasta ve un yardımıyla her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta ve unlu karışımdan dökerek 12 bezeyi açarak üst üste koyun. En üsttekini unlamayin. Sonra bütün bezeleri beraber önce elinizle sonra oklavayla açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız hamuru sıkı sıkı rulo yapın. Rulo yaptığınız hamuru 1 parmak genişliğinde kesin. Oklavayla çay tabağı büyüklüğünde açarak içine peynirli harcı koyun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine sıvı yağ sürerek 200 derecede pişirin.



Midye Böreği

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8151
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006
3,934 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak un
200 gram kıyma (arzu edilirse pişmiş tavuk veya kavrulmuş ıspanak da olur.)
6,5 bardak yapılmış börek yağı
2 adet yumurta
150 gram beyazpeynir
Maydanoz
Tuz

Börek hamuru yağlı hamur böreği tarifi üzerine yağlanır. Bohça şeklinde hazınanır, on beş dakika yattıktan sonra tahtanın üzerine hafif un serpilir. Merdane ile bir parmak kalınlığında açılır, bıçakla hamur üç parmak genişliğinde uzun boyunca kesilir. Tekrar üç parmak boyunca kesilir. Böylelikle hamur tamamiyle kesilmiş olur, kesilmesi bitince aksine de ,üç :parmak kesilir, dört köşe küçük parçalar meydana gelir. Bu parçaların teker teker uçları toplanınca büyük ceviz şeklini alır. Parçalar hep bir kaba yerleştirilir, üstü rutubetli bezle örtülür. On beş dakika sonra hamur tahtası üzerine zeytinyağı sürülür, merdaneye de zeytinyağı sürülür. Hamurun bir tanesi tahtanın üzerine ters konur. Merdane ile açılır, bir kenara, ters olarak çevrilir. Böylelikle hamurlar tamamlanır, içine peynir, pişmiş tavuk eti, soğanla pişmiş kıyma, kavrulmuş ıspanak konur. İstenilen şekilde katlanır, pişecek tepsiye yerleştirilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp, orta ateşli fırında pişirilir.


ML® Midye Börek için tıklayın






Midye Böreği Tarifleri Börek Tarifleri



(4 adet Midye Böreği 136,790 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort