|
|
Mıklama (Kastamonu) |
|
lezzetdünyası
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc95016
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2014
2,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Maydanoz
Kıyma tavada 10 dakika kavrulur. Sonra ince kıyılmış soğan eklenir. Soğan gevşeyene kadar bir kaç dakika daha çevrilir. Tuz ilave edilir. Yüzeyine 4 adet oyuk açılır. Buralara yumıurtalar kırılır. Kapak kapatılır, donana kadar pirilir. Bu arada tereyağı ve pul biber kızdırılır. Özellikle pişen yumurtaların üzerine gezdirilir. Ateşten alınır. Maydanozla süslenir.
|
|
Mıklama (Kastamonu) Tarifleri Bartın Yemekleri
|
|